تکنیک های آشپزی

آموزش بهترین غذاها و نکات آشپزی

تکنیک های آشپزی

آموزش بهترین غذاها و نکات آشپزی

۶۴ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سس پنیر | طرز تهیه “سس پنیر” پیتزا

 

مواد لازم برای تهیه سس پنیری بدون شیر

  • خامه پر چرب ۱/۲ لیوان

  • پودر سیر ۱/۲ قاشق مربا خوری
  • کره ۱ ق غذا خوری
  • آرد ۱ ق غذا خوری
  • پنیر چدار رنده شده ۱ لیوان
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهیه سس پنیری زرد کره ای برای سیب زمینی و ساندویچ

 

مرحله اول : تفت آرد و کره

ابتدا یک شیر جوش یا ظرف گود و نسوز را روی حرارت می گذاریم و کره را اضافه می کنیم تا ذوب شود، آرد و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و الک کنید سپس به کره اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا خوب مخلوط شوند و آرد طلایی شود.

 

مرحله دوم : اضافه کردن خامه

خامه را با تند ترین دور همزن خوب بزنید اگر خامه خیلی سفت بود مقداری شیر اضافه کنید سپس مخلوط خامه را به آردمون اضافه می کنیم.

 

مرحله سوم : اضافه کردن پنیر چدار

پنیر چدار را رنده کنید و به مخلوط مون اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد و همه مواد به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند و در آخر پودر سیر و مقداری فلفل را اضافه می کنیم و از روی حرارت برداشته و با غذای مورد نظر سرو می کنیم. نوش جان

 

نکات کلیدی تهیه سس پنیری زرد

  • در تمامی مراحل حرارت باید بسیار ملایم و کم باشد.

  • در صورت تمایل در انتها مقداری پنیر پارمزان اضافه کنید.
  • اگر از رنگ سس راضی نبودید مقداری زعفران به آن اضافه کنید.
  • می توانید از پنیر های ورقه ای نیز استفاده کنید در آن صورت نیازی به رنده شدن نیست.
  • این سس به صورت تند نیز سرو می شود.
  • این سس را سعی کنید برای هر بار استفاده تهیه کنید تا تازه باشد.
  • می توانید این سس را بمدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

 

منبع: آشپزی کیانا

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه خوراک سیب زمینی و قارچ مجلسی، یک غذای ساده و خوشمزه

 

مواد لازم برای خوراک قارچ

  • قارچ    500 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • سیب زمینی    1 عدد
  • گوجه گیلاسی    3 عدد
  • سیر    2 حبه
  • رب گوجه فرنگی    1 قاشق غذا خوری
  • نمک،فلفل و آویشن    به میزان لازم
  • روغن    به میزان لازم
     

دستور پخت خوراک قارچ رژیمی با سیب زمینی  و گوجه

 

1. طرز تهیه خوراک قارچ و سیب زمینی

مرحله اول: ابتدا پیاز را پوست کنده نگینی برش می دهیم و داخل تابه مناسبی به همراه روغن تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود.

 

2. مرحله دوم: تفت دادن قارچ

قارچ ها را شسته و اجازه دهید کمی رطوبت قارچ کم شود و بعد به شکل ورقه ای برش دهید و به همراه سیر ریز خرد شده به پیاز بیفزایید و خوب تفت دهید تا قارچ ها پخته و نرم شوند.

 

3. مرحله سوم: سرخ کردن سیب زمینی

سیب زمینی ها را پوست کنده و نگینی ریز خرد می کنیم و داخل تابه مناسبی کاملا تفت می دهیم تا پخته و طلایی شود. زمانی که به این مرحله رسید رب را به سیب زمینی افزوده و کاملا تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود و بعد این مخلوط را به قارچ ها می افزاییم.

 

4. مرحله چهارم: افزودن ادویه به خوراک

در این مرحله مواد را خوب با هم مخلوط کرده، ادویه غذا را که شامل نمک، فلفل و پودر آویشن است را می افزاییم خوراک ما آماده است.

 

5. مرحله آخر: سرو خوراک قارچ

زمانیکه از روی حرارت برداشتیم، داخل ظرف مناسبی ریخته و با گوجه گیلاسی تزئین می کنیم. نوش جان.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خوراک قارچ:

در انتها بنا به سلیقه می توانید 1 استکان آب به خوراک افزوده و اجازه دهید تا جا بیفتد و خوراکی آب دار داشته باشید.
از کره برای طبخ این غذا می توانید استفاده کنید.
اگر 1/2 قرص عصاره مرغ را جایگزین نمک کنید طعم عالی به خوراک می دهد.
در صورت تمایل می توانید در نهایت کار از 2 عدد تخم مرغ هم استفاده کنید.

 

منبع: بانوی آشپز

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه ترشی لیته خوشمزه و مخصوص به روش اصیل جنوبی

 

مواد لازم برای ترشی لیته

  • بادمجان 1 کیلوگرم
  • سبزی معطر 1 کیلوگرم
  • هویج 500 گرم
  • گل کلم 100 گرم
  • فلفل سبز تند 100 گرم
  • ادویه ترشی 25 گرم
  • سیر 1 بوته
  • نمک به میزان لازم
  • سرکه به میزان لازم

 

دستور پخت ترشی لیته بادمجان و هویج خانگی

 

1. طرز تهیه ترشی لیته

سبزی ها را پاک کرده به خوبی بشویید و اجازه دهید تا سبزی کاملا خشک شود زیرا وجود آب در سبزی باعث کپک زدن ترشی می شود و بعد کاملا سبزیها را خرد کنید.

 

2. مرحله دوم: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را حلقه حلقه کنید و به مدت 5 دقیقه در آب و سرکه بپزید.

 

3. مرحله سوم: آماده سازی سبزیجات ترشی

گل کلم، هویج، فلفل سبز، سیر و بادمجان های پخته شده را در چرخ گوشت ریخته و با دنده درشت چرخ کنید تا تمامی موارد یکدست خرد شوند و در نهایت نمک، ادویه ترشی و سبزی را به آنها افزوده و خوب مخلوط کنید.

 

4. مرحله چهارم: ریختن ترشی لیته در شیشه

حالا مواد آماده شده را داخل شیشه ها بریزید و روی آن را با سرکه پر کنید.

 

5. مرحله آخر: سرو ترشی لیته

درب ترشی ها را ببندید و داخل یخچال بگذارید بعد از گذشت 48 ساعت ترشی ما آماده سرو است.

 

ادویه ترشی لیته

  • ادویه استفاده شده در این ترشی شامل: گلپر، سیاه دانه و تخم گشنیز می باشد.

 

جلوگیری از کپک زدن ترشی

برای اینکه ترشی لیته شما کپک نزند، دقت کنید که تمام سبزیجات پیش از خرد شدن، کاملا خشک باشد، چون آب موجود در آنها باعث کپک زدن ترشی می شود. اول با دستمال سبزیجات استفاده شده را خشک کنید و بعد خرد کنید.

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کوفته ریزه (کوفته قلقلی)، غذای خوشمزه ایرانی😃| اکالا

 

مواد لازم برای کوفته قلقلی

  • گوشت چرخ شده 300 گرم
  • گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
  • پیاز نگینی شده 1 عدد
  • تخم مرغ 1 عدد
  • سیر له شده 1 حبه
  • آرد نخود چی 1 قاشق چای خوری
  • رب گوجه 1 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر کاری به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم

 

دستور پخت کوفته قلقلی تبریزی با گوشت و آرد نخودچی

 

1. طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده

ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده رنده ریز می کرده و آب پیاز را جدا می کنیم.

 

2. مرحله دوم: ورز دادن گوشت کوفته

در این مرحله، سیر و پیاز را به همراه نمک، فلفل، زرد چوبه و پودر کاری به گوشت چرخ کرده، افزوده و خیلی زیاد مواد را ورز می دهیم تا کاملا موادی منسجم و یکدست بدست آید.
 

3. مرحله سوم: افزودن تخم مرغ

حالا آرد نخود چی و تخم مرغ ها را به مواد آماده شده می افزاییم و دوباره خوب ورز می دهیم اگر احساس کردید که مواد انسجام کافی را ندارد دوباره مقدار کمی آرد نخودچی به مواد کوفته قلقلی بیفزایید.

 

4. مرحله چهارم: سرخ کردن کوفته ها

داخل تابه مناسبی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. کمی دستتان را خیس کرده و گلوله های کوچکی از مواد گوشتی برداشته میان دو دست گرد کنید و داخل تابه بیندازید و تمام کوفته ها را به همین روش سرخ کنید.

 

5. مرحله پنجم: تهیه سس کوفته قلقلی

برای تهیه سس کوفته قلقلی، داخل تابه ای که کوفته قلقلی ها را سرخ کردیم، گوجه نگینی شده و رب را خوب تفت می دهیم و یک استکان آب اضافه می کنیم تا بجوشد و به روغن بیفتد.

 

6. مرحله ششم: پخت کوفته قلقلی
حالا کوفته قلقلی ها را داخل سس آماده شده می گذاریم و اجازه می دهیم تا خوب مواد با هم بجوشد و کوفته قلقلی ها خوب طعم دار شود.

 

7. مرحله آخر: سرو کوفته قلقلی

کوفته قلقلی ما آماده است در ظرف زیبایی ریخته و در کنار سبزی خوردن و نان تازه نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه کوفته قلقلی تبریزی

  • گوشت چرخ شده مرغ و بوقلمون را هم می توانید در این کوفته استفاده کنید.
  • یکی از مهم ترین عوامل در تهیه یک کوفته خوب ورز دادن مواد است.
  • زمانی که کوفته ها را داخل سس ریختید حتما سس را روی کوفته ها بریزید تا کوفته ها خوب مزه دار شوند.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و مجلسی اصیل تبریزی با مرغ و گوشت

 

مواد لازم برای تهیه خورش هویج با گوشت خورشتی

  • گوشت خورشتی    400 گرم
  • هویج    500 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • رب    2 ق غذا خوری
  • آبلیمو یا آبغوره    به مقدار لازم
  • آلو خورشتی    100 گرم
  • نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین    به مقدار لازم
     

طرز تهیه خورش هویج تبریزی با آلو و گوشت 


مرحله اول ( پخت گوشت )
ابتدا پیاز شسته و نگینی خرد کرده سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید، مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز نگینی را اضافه کرده و تقت می دهیم کمی که سبک شد زردچوبه را اضافه می کنیم وقتی پیاز و زردچوبه باهم یکدست شد گوشت را که به اندازه دلخواه برش زدید به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس چند لیوان آب جوش اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت خوب بپزد.

 

مرحله دوم ( آماده سازی هویج )
هویج ها را شسته و پوست بگیرید سپس آن ها را خلالی ریز و یکدست کرده، داخل تابه ای مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس خلال های هویج را اضافه کرده و تفت می دهیم، هرچقدر بیشتر سرخ شود در پایان خورشت زیبا تری خواهیم داشت.

 

مرحله آخر
داخل تابه ای کوچک مقداری روغن ریخته و رب را خوب تفت می دهیم تا خوش رنگ شود و به قابلمه گوشتمون اضافه می کنیم، سپس در ادامه آلو خورشتی ها را شسته و پس از اینکه گوشت کاملا پخت هویج و آلو را اضافه می کنیم و مقداری نمک و فلفل و دارچین زعفران می زنیم و اجازه می دهیم تا خورشت با حرارت ملایم جا بیفتاد سپس در نیم ساعت پایانی آبلیمو یا آبغوره را بنا به ذائقه خود اضافه کرده و در پایان اجازه دهید تا آب خورشت کم شود و روغن بیندازد، این خورشت هویج با گوشت گوسفندی را همراه با برنج میل نمایید.

 

نکات و فوت و فن های خورش هویج تبریزی خوشمزه

  1. برای تهیه این خورش می توان وقتی گوشت پخته شد و آبش کم شد در ظرف سرو کشیده و هویج های خلالی را اضافه کرده و چند عدد گوجه فرنگی را سرخ کنید و روی خورش بگذارید.
  2. بنا به ذائقه خود 2 ق غذا خوری شکر می توانید اضافه کنید.
  3. بجای گوشت خورشتی می توانید ماهیچه گوسفندی را جایگزین کنید.
  4. آب این خورشت باید بسیار کم باشد.
  5. در تبریز بجای هویج از زردک استفاده می شود ولی چون همیشه در دسترس نیست هویج جایگزین آن شده است.
  6. می توان چند عدد غوره بجای آبلیمو استفاده کرد.
  7. آلو خورشتی قابل حذف است.

 

منبع: آشپزخانه شماره یک

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه ته چین اسفناج و مرغ - ویرگول

 

مواد لازم برای تهیه ته چین اسفناج با مرغ

  • برنج ۴ پیمانه

  • برگ اسفناج ۵۰۰ گرم
  • سینه مرغ ۱ عدد کامل
  • زعفران دم کرده نصف استکان
  • ماست چکیده ۱ فنجان
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • برگ رزماری ۳ عدد
  • پودر کاری، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • روغن نیمه جامد ۱ قاشق غذا خوری بزرگ
  • آب به میزان لازم
  • زرشک برای تزئین

 

طرز تهیه ته چین اسفناج مجلسی با مرغ و زرشک

مرحله اول: برنج

برای آماده سازی ته چین اسفناج با مرغ، ابتدا برنج را از چند ساعت قبل باید زمان دهیم تا خوب خیس بخورد. بنابراین برنج را به همراه ۸ پیمانه آب و ۱ قاشق غذا خوری نمک بر روی برنج بریزید و زمان بدهید تا برنج خیس بخورد.

 

مرحله دوم: مرغ

در این هنگام که برنج در حال خیس خوردن است، در یک قابلمه کمی روغن برزید و روی حرارت بگذارید و پیاز را به شکل نگینی خورد کنید و داخل قابلمه برزید تا به همراه روغن سرخ شود. سپس مرغ را به همراه برگ رزماری و ادویه های مورد نیازی که گفته شد به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شود. سپس ۳ لیوان آب بر روی مرغ بریزید و زیر شعله را کم کنید تا مرغ بپزد.

 

مرحله سوم: اسفناج

برگ های اسفناج را پاک کنید و خوب بشوئید. سپس آبکش کرده تا آب اضافی آن گرفته شود. می توانید اسفناج را جداگانه بخار پز کنید و یا اینکه در لابه لای برنج گذاشته و بخار پز شود تا خیلی ظاهر خود را از دست ندهد.

 

مرحله چهارم: آماده سازی برنج

برنجی که در این مدت خیس خورده را به همراه روغن نیمه جامد بر روی شعله قرار دهید تا آب برنج تمام شود. سپس آبکش کرده و به اندازه یک کاسه از برنج را بردارید و به همراه زعفران، تخم مرغ و همینطور ماست چکیده با هم مخلوط کنید. تا مایع ته چین شما آماده شود.

 

مرحله پنجم: آماده سازی ته چین مرغ و اسفناج

در کف قابلمه مورد نظر کمی روغن مایع بریزید و مایه ته چین که آماده کرده اید را به کف قابلمه بریزید و با پشت قاشق پهن کنید. سپس برگ های اسفناج را بچینید و از تکه های مرغ آماده شده، بر روی برگ اسفناج بچیینید و دوباره برگ اسفناج را بر روی مرغ قرار دهید و برنج ساده را در آخر اضافه کنید و به درب قابلمه دم کش انداخته و بر روی قابلمه بگذارید و به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا برنج دم بکشد.

 

مرحله ششم: پایان کار

بعد از مدت پخت، برنج را با احتیاط در دیس برگردانید و با زرشک به دلخواه تزئین کنید و به همراه چاشنی مورد نظر نوش جان فرمائید.

 

نکاتی که می تواند به خوشمزه شدن ته چین اسفناج کمک کند

  1. برای طعم بهتر مرغ می توانید کمی زعفران بر روی مرغ بریزید.

  2. برای تهیه هر نوع از ته چین فقط کافی است که مواد اصلی را مثل گوشت یا بادمجان جایگزین مرغ و اسفناج کنید.
  3. اسفناج را بدون نیاز به بخار پز هم می توانید به صورت خام در لای برنج استفاده کنید.
  4. برای خوشمزگی مرغ، حتما آن را مزه دار کنید.
  5. برای زیبایی بیشتر می توانید سیب زمینی حلقه شده را در کف قابلمه اضافه کنید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرزتهیه “ترشی کلم قرمز” با ترفند خوشمزه کردن ترشی کلم

 

مواد لازم برای ترشی کلم قرمز

  • کلم قرمز 500 گرم
  • نمک 1 قاشق غذا خوری
  • سرکه سفید به میزان لازم

 

دستور پخت ترشی کلم قرمز

 

1. طرز تهیه ترشی کلم قرمز خوشمزه رستورانی

مرحله اول تهیه ترشی کلم قرمز: کلم را شسته و به باریک ترین حالت ممکنه خرد کنید که هر چقدر کلم ها باریک تر باشند ترشی زیبا تری خواهیم داشت.

 

2. مرحله دوم: نمک پاشی کلم قرمز

حالا که کلم ها آماده شد، آنها را داخل ظرف بلوری ریخته و روی سطح آن را کاملا نمک پاشی می کنیم.

 

3. مرحله سوم: استراحت دادن به کلم قرمز

کلم را خوب مخلوط می کنیم تا نمک به کل قسمت های کلم برسد. و 30 دقیقه استراحت می دهیم.

 

4. مرحله چهارم: افزودن سرکه

حالا کلم ها را داخل شیشه مناسبی ریخته و با سرکه پر می کنیم، طوری که سرکه به اندازه یک بند انگشت روی کلم ها را بپوشاند.

 

5. مرحله آخر: نگهداری ترشی کلم قرمز

درب شیشه را بسته و برای یک هفته در جایی که نور نبیند، قرار می دهیم تا ترشی کلم ما آماده شود. حالا باید در طول زمان مصرف در یخچال نگهداری شود.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه ترشی کلم قرمز

  • برای اینکه طعم سرکه آزار دهنده نباشد یک تکه نبات هم داخل سرکه بیندازید.

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه خورشت لوبیا سبز و هویج با گوشت خوشمزه و مجلسی برای

 

مواد لازم برای خورش لوبیا سبز

  • لوبیا سبز    1 کیلوگرم
  • گوشت گاو    500 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • رب گوجه فرنگی    2 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم
  • روغن    به میزان لازم

 

دستور پخت خورش لوبیا سبز

 

1. طرز تهیه خورشت لوبیا سبز

ابتدا پیاز را پوست گرفته و خلالی خرد می کنیم. گوشت را به شکل مکعبی خورشتی برش می دهیم.

 

2. مرحله دوم تفت دادن گوشت

داخل قابلمه مناسبی روغن ریخته و پیاز را داخل روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شود. سپس زردچوبه و فلفل را به گوشت افزوده و خوب به همراه پیاز تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند، حالا رب را هم افزوده و خوب تفت می دهیم، سپس آب جوش افزوده و اجازه می دهیم تا گوشت خوب پخته شود.

3. مرحله سوم افزودن لوبیا سبز

حالا لوبیا ها را شسته و پاک می کنیم و به شکل دلخواه برش می دهیم و داخل تابه مناسبی به همراه کمی زرد چوبه تفت می دهیم و زمانی که گوشت که نیم پز شد به خورشت افزوده تا پخت تکمیلی گوشت لوبیا هم خوب پخته شود.

 

4. مرحله آخر پخت خورش لوبیا سبز

حالا خورشت لوبیا سبز ما آماده است در این مرحله نمک غذا را اندازه کرده و خورشت کاملا پخته و به روغن افتاده را داخل ظرف سرو میریزیم. نوش جانتان.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خورش لوبیا سبز

  • می توانید خورش لوبیا سبز را با گوشت مرغ هم تهیه کنید.
  • در صورت سازگاری با ذائقه تان می توانید زعفران دم کرده را جایگزین رب کنید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

پروفایل عاشقانه بدون متن شیک و زیبا با نکات مهم در انتخاب عکس پروفایل

 

متن عاشقانه خاص

من و تو
به یکدیگر محتاجیم
ما خاطر و معلولیم
ما لازم و ملزومیم
تمامِ آدمهاى شهر را هم زیر و رو کنى
اول و آخرش
اسمت
کنار نام من معنا پیدا میکند

وقتی می‌گویی نرو
از آنگاه که می‌گویی بیا
بیشتر دوستت دارم
نمی‌دانم و هرگز هم نخواهم فهمید نرو، از بیا
چرا اینگونه محزون‌تر است

هر بار صدایم می‌زدی
ستاره‌ای در آسمانِ دلم روشن می ‌شد
آه کـه چه قدر دلتنگ شب‌های‌ پُرستاره‌ام

یادت باشد…
خاطــــره
تصـــویر
لحظه اسـت
چه با هم
چه بی‌ هم

زندگی راه های خیلی زیادی رو جلوی پات می ذاره
ولی تنها راه من بودن با تو تا آخر عمره

تو نهایتِ عشقی
نهایتِ دوست داشتن
و در لابلای این بی نهایت ها
چقدر خوشبختم
که تو سهم قلب منی

 

متن عاشقانه خاص کوتاه

صبح است
صبح خیلی زود
و بیدار شده ام تا دوست داشتنت را
زودتر از روزهای قبل
شروع کنم

یا خوشگل باش یا مهربون
هر دوتاش با هم انصاف انصاف نیست

تو
نداشته منی ..!
وقتی تو نباشی
به چه کارم می آید
این همه آسمان

احتیاجی به تسبیح نیست …
دستانت را که به من بدهی ، با انگشتانت ذکر دوست داشتن سر میدهم … !

چترم باز باشد یا بسته…..
فرقی نمی‌ کند…..
بدون تو آسمان دلم ابریست

متن عاشقانه خاص بلند

بهشت برای تو کم اسـت…
خدا باید یک صندلی بگذارد درست وسط عرش و تو را بنشاند کنار دست خودش و یک چای زعفرانی تعارفت کند
و بگوید :
بنوش و خستگی در کن؛ کجا می‌خواهی بروی؟ همینجا بمان ،بهشت برای تو کم اسـت…
فرشته مهربونم…

طوری کنارت می‌ مانم
طوری برایت خاطره می‌ سازم
که حتی اگر بخواهی هم نتوانی ترکم کنی
آخر من فکر می‌کنم هیچ رفتنی
حریف خاطره‌ ها نمی‌ شود

تو را دارم و از هیچ‌ چیز غمم نیست !
از صفر که هیچ،
از منهای بی‌ نهـایت شروع خواهم کرد
و از هیچ‌ چیز نمی‌ ترسم
من در آستانه‌ ی مرگی مأیوس،
در آستانه‌ی عزیمتی نابهنگام تــو را یافتـم
وقتی تو به من رسیدی
من شکست مطلق بودم
من مرده بودم !
پس حالا دیگر از چه چیز بترسم ؟!

آخرش یک نفر از راه می‌رسد
که بودنش جبرانِ تمامِ نبودن‌هاست
جبرانِ تمامِ بی انصافی‌ها و شکستن‌ها …
یکی که با جادویِ حضورش دنیایِ تو را متحول می‌کند …
جوری تو را می‌بیند که هیچ کس ندیده …
جوری تو را می‌شنود که هیچ کس نشِنیده …
و جوری روحِ خسته‌ تو را از عشق و محبت اشباع می‌کند
که با وجود او دیگر نه آرزویی می‌ماند برایِ نرسیدن
و نه حسرت و اندوهی برای خوردن …

باور کن یک وقت هایی نمی توانم هیچ کاری جز فکر کردن به تو انجام دهم
پس ترجیح می دهم که دست از کار بکشم
و تمام روزم را بدون هیچ برنامه ای به تو فکر کنم.

من از میانِ تمامِ کتاب ها
آن ‌که شبیهِ تو بود برگزیدم
و از دلِ تمام صفحات
آن که عطرِ دست‌ های تو را داشت انتخاب ‌کردم
و از تمام صفحه ها
برگی ‌که به لطافت نگاهِ تو بود دیدم
و از این برگ
خطی‌ که طعم تو را داشت خواندم
اینک دوستت دارم …
دوستت دارم
و دوستت دارم را مُدام تکرار‌ می‌ کنم
که در تو خلاصه می شود
ای عصاره ی‌ تمامِ شعرهای ناگفته
تو نیز لب به این تکرارِ رویا گونه بُگشا
تا خدا به گلهای رازقیِ باغچه اش بگوید
از تو یاد بگیرند عطر افشانی را

 
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه چلو گوشت؛ غذای مجلسی سفره ایرانی‌ها | اکالا

 

مواد لازم برای تهیه چلو گردن مجلسی

  • گوشت گردن گوسفندی    ۳ عدد
  • پیاز    ۲ عدد
  • سیر    ۴ حبه
  • رب    ۲ ق غذا خوری
  • چوب دارچین    ۲ تکه
  • زعفران    به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه    به مقدار لازم



طرز تهیه چلو گردن گوسفندی رستورانی با سس پیاز و رب


مرحله اول (مرینت کردن گردن)
گوشت گردن را تمیز بشورید و مقداری فلفل سیاه و زعفران را با قلمو روی همه نقاط گوشت می زنیم سپس بمدت ۱ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا مزه دار شود.

 

مرحله دوم ( پخت گوشت )
پیاز را شسته و نگینی خرد می کنیم سپس داخل تابه ای مقداری روغن ریخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم کمی که تفت خورد و سبک شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده تا پیاز و زردچوبه با هم یکدست شوند سپس گوشت های مزه دار شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس سیر را پوست کنده به همراه چوب دارچین و زعفران به گوشت اضافه کرده و چند لیوان آب جوش روی آن ریخته و در قابلمه می گذاریم و حرارت را کم کرده و زمان می دهیم تا گوشت خوب پخته شود.

 

مرحله آخر
وقتی ۱ ساعت از زمان پخت گوشت گذشت داخل تابه ای روغن ریخته و رب را اضافه و تفت می دهیم تا خوش رنگ شود سپس به گوشتمون اضافه کرده و چوپ دارچین و حبه های سیر را از داخل خورشت گردن خارج می کنیم و در آخر نمک غذا را اندازه می کنیم و اجازه می دهیم آب خورشت کم و غلیظ شود این چلو گردن خوشمزه را همراه با برنج میل نمایید.

 

نکات و فوت و فن های چلو گردن گوسفندی

  1. اضافه کردن رب اختیاری می باشد و اگر دوست نداشتید حذف کنید و زعفران فراوان بزنید.
  2. اضافه کردن رب در اواخر پخت باعث می شود چلو گردن خوش رنگ تری داشته باشید.
  3. چلو گردن هم با برنج و هم باقالی پلو بسیار دلچسب می شود.
  4. اگر عجله داشتید از زودپز استفاده کنید و در نظر داشته باشید آب کمتری بریزید.
  5. اضافه کردن برگ بو و زیره طعم خیلی خوبی به چلو گردن می دهد.
  • هما دو