تکنیک های آشپزی

آموزش بهترین غذاها و نکات آشپزی

تکنیک های آشپزی

آموزش بهترین غذاها و نکات آشپزی

۱۷ مطلب در فروردين ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه خورشت آلو بخارا جا افتاده و مجلسی در خانه - کتاب کاله

 

مواد لازم برای تهیه خورشت آلو بخارا با مرغ

  • برنج۳ پیمانه
  • سینه و یا ران مرغ۳ عدد
  • پیاز۲ عدد
  • الو بخارا۱۶ عدد
  • رب گوجه فرنگی۱ ق غذا خوری
  • هویج۱ عدد
  • آبلیمو به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه کاری و پودر دارچین و زعفران به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورشت آلو بخارا با مرغ

مرحله اول ( پخت مرغ )
داخل تابه روغن ریخته و مرغ ها را خوب سرخ کنید تا طلایی شود. سپس از تابه خارج کنید و پیاز خرد کرده و کمی تفت دهید. مرغ ها را اضافه کنید و بهش مقداری فلفل و نمک و برگ بو اضافه کنید و آبجوش بربزید و زمان دهید تا مرغ بپزد.


مرحله دوم ( پخت خورشت آلو بخارا )
الو بخارا را از قبل با آب بگذارید خوب خیس بخورد سپس آبکش کنید.
داخل قابلمه پیاز را نگینی خرد کرده و تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس رب گوجه را به همراه ادویه ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس هویج خرد شده را همراه با مرغ و آلو اضافه می کنیم و مقداری آبجوش ریخته و زمان می دهیم تا خورشت خوب جا بیفتد و در آخر آبلیمو و شکر را اضافه می کنیم و نمک خورشت را اندازه می کنیم. زعفران را دقایق پایانی پخت اضافه می کنیم.


مرحله سوم ( پخت برنج )
برنج را از قبل با نمک خیس کرده و آبکش می کنیم و زمان می دهیم تا دم بگیرد سپس با خورشت جا افتاده میل کنید.


نکات و فوت و فن های خورشت آلو بخارا مجلسی

  1. میران اضافه کردن شکر و آبلیمو به ذائقه شما بستگی دارد می توان فقط شکر اضافه کرد تا طعم شیرین تری داشته باشد.
  2. رون بوقلمون را نیز می توان با مرغ جایگزین کرد.
  3. برای پخت مرغ سعی کنید از برگ بو استفاده کنید تا بوی زهم ندهد.
  4. آب خورشت باید غلیظ شود و خیلی آبکی نباشد.
  5. اگر زمان پخت مرغ را نداشتید آن را با زودپز پخته یا از فیله مرغ مکعبی خرد شده استفاده کنید.
  6. می توان از زرشک و خلال بادام برای تزئین غذا استفاده کنید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

دسر توت فرنگی و ماست | طرز تهیه دسر توت فرنگی و ماست

 

 

مواد لازم برای دسر ساده

  • شیر 1 پیمانه
  • توت فرنگی پاک شده 1 پیمانه
  • شکر 1 و 1/2 پیمانه
  • خامه 2 پیمانه
  • آب 1/2 پیمانه
  • وانیل 1/4 قاشق چایخوری
  • پودر ژلاتین 2 قاشق غذا خوری سر صاف
  • تخم مرغ 2 عدد


دستور پخت دسر ساده


1. مرحله اول تهیه دسر ساده
برای تهیه دسر ساده یخچالی ابتدا ، پودر ژلاتین و آب را مخلوط کرده و رور حرارت کتری می گذاریم تا مایعی شفاف حاصل شود.

 

2. مرحله دوم تهیه دسر ساده
در این مرحله، تخم مرغ ها را به همراه شکر وانیل تا حدی مخلوط می کنیم تا تخم مرغ ها بی رنگ و سفت شوند.


3. مرحله سوم تهیه دسر ساده
سپس خامه و ژلاتین حل شده را افزوده و کاملا مخلوط می کنیم تا بافت یکدستی داشته باشیم.


4. مرحله چهارم دسر ساده با شیر
حالا زمان آن رسیده تا شیر را کمی گرم کرده و آرام آرام به مخلوط اضافه کرده و خوب مخلوط کنیم حالا توت فرنگی های تکه شده را به مخلوط افزوده مواد را داخل قالب مناسبی ریخته و داخل یخچال گذاشته و بعد از گذشت 5 ساعت ظرف را درآورده به مدت چند ثانیه قالب را داخل آب جوش قرار می دهیم تا دیواره ها جدا شوند سپس داخل ظرف سرو برگردانده و تزیین می کنیم.


طرز تهیه دسر ساده یخچالی با شیر و بیسکویت
اگر تمایل دارید که یک دسر ساده با شیر و بیسکویت داشته باشید ؛ می توانید این مواد را بر روی یک لایه بیسکویت پودر شده بریزید ( البته بعد از خنک شدن مواد)

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کمپوت سیب خانگی و خوشمزه با عسل یا شکر روی گاز

 

مواد لازم برای کمپوت سیب

  • سیب 2 عدد
  • آب 1 لیوان
  • شکر یا عسل 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیموی تازه 1 قاشق غذا خوری


دستور پخت کمپوت سیب


 
1. طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ساده و خوشمزه
ابتدا سیب ها را شسته، پوست می گیریم و به شکل دلخواه برش می دهیم.
 
 
2. مرحله دوم تهیه کمپوت سیب با عسل
حالا آب و شکر (یا عسل) را مخلوط کرده روی حرارت می گذاریم زمانی که به جوش آمد. آبلیمو و سیب را به شربت اضافه می کنیم.

 

3. مرحله سوم تهیه کمپوت سیب
حالا با حرارت کم زمان می دهیم که سیب پخته و آب کمپوت کمی غلیظ شود؛ سپس از روی حرارت برداشته اجازه می دهیم خنک شود. نوش جانتون.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه کمپوت سیب

  1. برای تهیه کمپوت سیب از سیب های سالم و سفت استفاده کنید.
  2. برای اینکه آب کمپوت مثل کمپوت های بازاری غلیظ شود بهتر است بعد از پخت سیب آن را از شربت خارج کرده و اجازه دهید تا شربت غلیظ شود و بعد دوباره سیب را به داخل شربت منتقل کنید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

کتلت مرغ دستور توسط مریم احمدپور - کوکپد

 

مواد لازم برای کتلت مرغ

  • مرغ چرخ شده    250 گرم
  • تخم مرغ    2 عدد
  • پیاز رنده شده    1 عدد
  • سیب زمینی متوسط    2 عدد
  • روغن سرخ کردنی    به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران    به میزان لازم

 

دستور پخت کتلت مرغ

 

1.طرز تهیه کتلت مرغ مجلسی و خوشمزه
ابتدا سیب زمینی ها را شسته پوست کنده و رنده ریز می کنیم کمی فشار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود. حالا پیاز را هم رنده ریز کرده و آب آن را هم جدا می کنیم.


2. مرحله دوم کتلت مرغ
داخل ظرف مناسبی سیب زمینی، پیاز، مرغ چرخ شده را ریخته و مقداری مخلوط می کنیم.

 

3. مرحله سوم کتلت مرغ
تخم مرغ ها را داخل ظرفی شکسته به آنها ادویه اضافه می کنیم کمی مخلوط کرده تا از حالت لختگی خارج شود و سپس به مرغ اضافه می کنیم و با دست ورز می دهیم تا به بافت منسجمی برسیم اگر زمان دارید بهتر است مواد را یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.

 

4. مرحله چهارم کتلت مرغ
حالا تابه را روی حرارت می گذاریم داخل آن روغن ریخته و کتلت ها را با اشکال مختلف و مطابق سلیقه تان سرخ کنید.

 

منبع: بانوی آشپز

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه پنکیک (ساده - شکلاتی - موزی)

 

مواد مورد نیاز برای تهیه پنکیک موزی

  • آرد ۱ لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • شیر ۱ لیوان
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع ۱ پیاله کوچک برای سرخ کردن
  • روغن مایه ۱ پیاله کوچک برای داخل پنکیک
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • دارچین ۱ قاشق چای خوری
  • موز ۲ عدد

مواد لازم برای شربت

  • آب ۱ لیوان
  • عرق هل نصف لیوان
  • زعفران نصف استکان

 

طرز تهیه پنکیک موزی با آرد و شیر

 

مرحله اول: آماده سازی مواد خشک

تمامی مواد خشک را که شامل آرد، دارچین، بکینگ پودر و نمک می باشد را باهم همه را الک کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.

 

مرحله دوم: تخم مرغ

تخم مرغ ها در ظرفی شکسته و با هم زن برقی با سرعت بالا بزنید. نیازی به جداسازی نمیباشد.

 

مرحله سوم: ترکیب کردن

پس از این مرحله که تخم مرغ ها آماده شد، روغن مایع و شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. و ترکیب مواد خشک را کم کم به مواد تخم مرغی اضافه کنید و خوب با لیسک از یک سمت هم بزنید تا یک دست شود. مایع پنکیک شما آماده است.

 

مرحله چهارم: آماده سازی پنکیک موزی

ماهی تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و به کمک یک برس قنادی، برس را در ظرف روغن مایه بزنید و سپس بر روی سطح ماهیتابه بکشید که فقط ماهیتابه چرب شود. سپس با کمک یک ملاقه ی کوچک از مایع پنکیک بردارید و در تابه برزید و تابه را بچرخانید تا پنکیک شکل دایره بگیرد. یک حباب که بر روی سطح پنکیک بزند کافیست و برگردانید تا سمت دیگر آن هم بپزد و از تابه بردارید. به همین ترتیب ادامه دهید و پنکیک های آماده شده را بر روی یک دیگر بچینید. برای تهیه شربت فقط کافی است همه مواد را با هم ترکیب کرده روی حرارت بگذارید تا شکر در آب حل شود و در اطراف ظرف مروارید بزند و شربت را از روی حرارت بردارید زمان دهید تا سرد شود. موزها را حلقه کنید و با دارچین مخلوط کنید و بر روی پنکیک موزی بچینید و یا به صورت لا به لا استفاده نمائید و در انتها از شربت بر روی پنکیک موز آماده شده برزید و نوش جان فرمائید. میتوانید چند ساعتی هم در یخچال قرار دهید و به صورت خنک نوش جان فرمائید.

 

نکات مهم در تهیه پنکیک موزی

  1. در تهیه پنکیک موز می توانید از مغزیجات استفاده کنید.
  2. در تهیه پنکیک موز می توانید از میوه های دیگر به همراه موز استفاده کنید.
  3. دستوری که داده شد برای پنکیک پایه می باشد و شما میتوانید پنکیک را با هر نوع میوه و شکلات و سس اماده کنید.
  4. دقت فرمائید که پنکیک را زیاد سرخ نکنید و از بافت لطیف ان استفاده فرمائید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه مربای سیب

 

مواد لازم برای مربای سیب

  • سیب 1 کیلو
  • شکر 1 کیلو
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری


دستور پخت مربای سیب

 

1. طرز تهیه مربای سیب

سیب ها را شسته و خشک کنید. حالا سیب ها را پوست کنده و به شکل دلخواه و تقریبا یک اندازه برش کنید.

 

2. مرحله دوم تهیه مربای سیب

داخل قابلمه لعابی یا پیرکس شکر و یک لیتر آب را افزوده و اجازه دهید به جوش آید سپس سیب ها را به آن بیفزایید و اجازه دهید تا به جوش آید.

 

3. مرحله سوم پخت مربای سیب 

زمانی که سیب کمی پخته شد و شربت قوام آمد، حالا آبلیمو را افزوده درب مربا را دم کنی بگذارید و بعد از حدودا 10 دقیقه از روی حرارت بردارید. رنگ این مربا قرمز خوشرنگ خواهد شد.

 

4. مرحله چهارم پخت مربای سیب

اگر نخواستید مربای شما قرمز شود مرحله دم کنی را انجام ندهید. بعد از پخت کامل و سرد شدن داخل شیشه ای تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهی “آش امام قزوین”

 

مواد لازم برای آش امام 

  • برنج ۲ پیمانه
  • گوشت گوسفندی ۱ کیلو
  • آب گوشت ۲ پیمانه
  • پیاز داغ به میزان لازم
  • پیاز درشت ۱ عدد
  • ماش ۱ پیمانه
  • بلغور ۱ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
  • لوبیا قرمز ۱ پیمانه
  • فلفل سبز ۱ یا ۲ عدد
  • دارچین ۱ قاشق مربا خوری
  • روغن مایه به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم
  • روغن مایه به مقدار لازم


طرز تهیه آش امام قزوینی با گوشت گوسفندی


مرحله اول: آماده سازی حبوبات
ابتدا تمامی حبوبات را شسته و در یک ظرف خیس می کنیم. به مدت ۱ شب استراحت می دهیم و در این مدت یکی دوبار آب حبوبات را عوض می کنیم. برنج و بلغور را در ظرفی جداگانه خیس می کنیم.

 
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
گوشت را به همراه پیاز نگینی شده و کمی زردچوبه و روغن مایه در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم و آب را به ترکیب گوشت و پیاز به همراه ادویه های مورد نیاز در دستور اضافه می کنیم. زمان می دهیم به مدت ۲ تا ۳ ساعت که کاملا گوشت پخته و نرم شود.

 
مرحله سوم: آماده سازی آش امام
حبوبات آماده سازی شده را در یک قابلمه مناسب ریخته به مقدار کافی آب میرزیم. زمان می دهیم به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه که کمی حبوبات بپزد. برنج و بلغور را هم به صورت جدا گانه نیم پز می کنیم و کنار می گذاریم در این فاصله گوشت پخته شده را از قابلمه در می آوریم، و ریش ریش می کنیم. بعد از گذشت مدت زمان پخت حبوبات، برنج و بلغور را به همراه گوشت ریش ریش شده و به مقدار ۲ پیمانه آب گوشت را به آش امام اضافه می کنیم. کمی هم میزنیم و می چشیم که در صورت نیاز ادویه های لازم را اضافه کنیم. فلفل سبز را در این مرحله به آش اضافه می کنیم در صورت تمایل.

 
مرحله چهارم: پایان کار
بعد از گذشت ۱ ساعت از پخت آش، آش امام قزوین آماده است در ظرف مورد نظر کشیده و به همراه دارچین، تکه های گوشت و پیاز داغ و نعنا داغ به هر نوعی که میپسندید تزئین کنید.

 

نکات مهم در تهیه پخت آش امام قزوین

  1. آش امام هر چه بیشتر حبوباتش بپزد بهتر است. اما اگر عجله داشتید ۱ ساعت پخت می تواند خوب باشد.
  2. پیازی که در داخل آش امام استفاده می شود را خیلی سرخ نمی کنیم.
  3. معمولا برای تهیه آش امام از همین دستور سنتی استفاده می کنند.
  4. اگر تصمیم به تهیه آش امام گرفتید برای مصرف خودتان و نه مهمانی، در صورت نبود هر کدام از حبوبات می توانید آن را حذف کنید.
  5. در بسیاری از مناطق در آش امام سبزی هم استفاده می کنند، در صورت تمایل می توانید انجام دهید ولی در دستور اصلی اینگونه نمی باشد.

منبع: بانوی آشپز

  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه چیز کیک شکلاتی با بیسکویت و پنیر ماسکارپونه

 

مواد لازم برای تهیه چیز کیک پنیری یخچالی

  • کیک اسفنجی ساده یا کاکائویی ۱ عدد
  • کره ۱۰۰ گرم
  • پودر ژلاتین ۱ قاشق غذا خوری
  • آب جوش ۱ لیوان
  • پنیر خامه ای ۱ بسته کوچک
  • شکر ۱ لیوان
  • خامه صبحانه ۱ پاکت
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • بستنی وانیلی ۱ بسته


طرز تهیه چیز کیک یخچالی با پایه کیک

مرحله اول: آماده سازی ژلاتین

ابتدا پودر ژلاتین،شکر و وانیل را به همراه آب جوش داخل یک ظرف مناسب بریزید و بر روی حرارت غیر مستقیم بگذارید. زمان دهید تا مواد در آب جوش به خوبی حل شود. از روی حرارت غیر مستقیم برداشته و کنار بگذارید.

 

مرحله دوم: آماده سازی مواد خامه ای

پنیر جامه ای را به همراه پنیر خامه ای را در یک ظرف ریخته و با کمک همزن برقی خوب هم بزنید تا کمی فرم بگیرد و به مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال قراردهید.

 

مرحله سوم: آماده سازی چیز کیک یخچالی

کیک اسفنجی را با مقدار مواد ۳ عدد تخم مرغ، ۱ لیوان آب، ۱ لیوان شکر؛ نصف لیوان روغن، ۱ق.چ بکینگ پودر با هم آماده می کنیم و پس از پخت، کیک را از پهلو برش داده و نصف آن را برداشته و در قالب کمربندی می گذاریم. مایه خامه ای که آماده کرده ایم را از یخچال درآورده و به همراه ژلاتین آماده شده با هم با همزن برقی هم می زنیم تا یکدست شود. سپس مایه چیز کیک را بر روی کیک اسفنجی می ریزیم و با لیسک به طور یکنواخت پخش می کنیم. در یخچال به مدت زمان ۵-۸ ساعت استراحت می دهیم. چیز کیک یخچالی ما آماده شده است می توانید برش های مثلثی بزنید و به همراه بستنی وانیلی سرو کنید.

 

نکات کمک کننده در تهیه چیز کیک یخچالی

  1. در تهیه چیز کیک یخچالی در قسمت پنیری هر افزودنی که در نظر دارید می توانید استفاده فرمائید.
  2. برای زیبائی کار و تنوع می توانید از لای کیکی که برش داده اید را بر روی لایه پنیری بگذارید.
  3. بعد از اینکه چیز کیک شما آماده شد برای برش دادن از کارد خیس استفاده کنید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه سالاد رستورانی خوشمزه با پارمای مرغ - کتاب کاله

 

مواد لازم برای سالاد سزار

  • مغز کاهو (قسمت های ترد با رنگ روشن کاهو)    4 عدد
  • فیله مرغ    5 عدد
  • سیر    2 حبه
  • نان تست    5 برش
  • نمک، فلفل، آبلیمو و روغن زیتون    به میزان لازم

مواد لازم برای سس سالاد سزار    

  • سس مایونز    10 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون    12 قاشق چایخوری
  • سس خردل    4 قاشق غذا خوری
  • سرکه بالزامیک یا معمولی    4 قاشق غذا خوری
  • پنیر پامزان پودری    10 قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل    به میزان لازم
  • سیر    1 حبه
  • آبلیمو    1 قاشق غذا خوری

 

دستور پخت سالاد سزار

 

1. طرز تهیه سالاد سزار خانگی اصل رستورانی
ابتدا سیر را رنده ریز کرده و کنار می گذاریم. کاهو را شسته و اجازه می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود. نان تست را روی تخته کار با چاقوی اره ای به شکل مکعبی خرد می کنیم.

 

2. مرحله دوم تهیه سالادسزار با مرغ گریل
حالا مرغ را با چند قطره روغن زیتون سیر رنده شده، آبلیمو، نمک، فلفل و آبلیمو مزه دار کرده و داخل تابه ای گریل می کنیم. بعد از اینکه دو طرف مرغ کاملا پخته شد از تابه خارج می کنیم.

 

3. مرحله سوم تهیه سالاد سزار
حالا نان تست برش خورده را در همان تابه مرغ با مقدار کمی روغن و ادویه تفت می دهیم تا برشته شود.

 

4. مرحله چهارم تهیه سس سالاد سزار
برای تهیه سس مخصوص سزار، کلیه مواد اعم از: سس مایونز، روغن زیتون، سس خردل، سرکه، آبلیمو، سیر رنده شده، نمک ، فلفل و نیمی از پنیر پارمزان را داخل ظرفی ریخته مخلوط می کنیم و سس آماده است.

 

5. مرحله پنجم سالاد سزار
حالا کاهوها را حدودا یک سانتی متری برش داده و داخل ظرف مناسبی می ریزیم و روی آن را با تکه های مرغ و نان می پوشانیم و در نهایت با سس و پنیر پارمزان کار را تمام می کنیم.  نوش جان

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه سالاد سزار اصل رستورانی خوشمزه با مرغ

  • حتما از مغز کاهو برای سالاد استفاده کنید.
  • سالاد را تک نفره داخل ظرفی گود سرو کنید.
  • هما دو
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه مربای توت فرنگی و نکاتی برای تهیه آن

 

مواد لازم برای مربای توت فرنگی

  • توت فرنگی 1 کیلو
  • شکر 800 گرم
  • جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
  • آب 1/2 لیوان


دستور پخت مربای توت فرنگی

 

1.طرز تهیه مربای توت فرنگی
ابتدا توت فرنگی ها را پاک کرده و شسته اجازه می دهیم تا آب اضافی آنها کمی خارج شود سپس داخل ظرف مناسبی یک لایه توت فرنگی و یک لایه شکر بریزید تا کل مواد به این شکل آماده شوند و به مدت 10 تا 24 ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا توت فرنگی ها آب بیندازد.

 

2. مرحله دوم پخت مربای توت فرنگی
حالا توت فرنگی ها را بعد از گذشت این زمان از یخچال خارج کرده آب را به آن افزوده و روی حرارت می گذاریم. و اجازه می دهیم تا به جوش برسد مواظب باشید که مربا سر نرود.

 

3. مرحله سوم تهیه ی مربای توت فرنگی
مربا را 30 دقیقه می پزیم و در 5 دقیقه آخر جوهر لیمو را اضافه کرده و مربا را از روی حرارت بر می داریم.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه مربای توت فرنگی

  1. مربای توت فرنگی را حتما یا در ظرف بلوری که بتوان روی حرارت گذاشت یا ظروف لعابی طبخ کنید.
  2. بهتر است توت فرنگی ها را خرد کنید تا در زمان کم تری پخته شود و رنگ و خواص آن کم نشود.
  3. قاشق خیس داخل مربا نزنید زیرا باعث کپک زدن آن می شود.
  4. کف روی مربا را در هنگام پخت جدا کنید.

منبع: ashpazi

  • هما دو