مواد لازم برای خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر
- اسفناج 700 گرم
- گوشت خورشتی 400 گرم
- آب نارنج 1/4 پیمانه
- نخود 2 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- نعنا داغ 1 قاشق غذا خوری
- سیر داغ 1 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
دستور پخت خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر
1. طرز تهیه خورشت ساک خوشمزه شمالی
مرحله اول: ابتدا نخود ها را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید. بعد نخود را در مقداری آب بپزید تا کاملا نرم شود و پوست آن به راحتی جدا شود. حالا پوست تمام نخود ها را جدا می کنیم و آماده می گذاریم.
2. مرحله دوم: تهیه خورشت ساک
پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی خرد می کنیم، حالا داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود. در این مرحله گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیاز می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس روی گوشت آب جوش می ریزیم درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم تا گوشت مغز پخت شود.
3. مرحله سوم: افزودن آماده سازی اسفناج
اسفناج ها را پاک کرده، می شوییم و به شکل خورشتی خرد می کنیم. داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و اسفناج ها را داخل تابه خوب تفت می دهیم و به گوشت می افزاییم تا به همراه گوشت کاملا پخته شود.
4. مرحله چهارم: افزودن نخود
زمانی که گوشت تقریبا پخته شد، نخود را به خورشت می افزاییم تا در حین جا افتادن خورشت نخود هم به خورشت طعم دهد.
5. مرحله پنجم: افزودن چاشنی های خورشت
زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم شد. آرد را داخل آب نارنج حل کرده و به خورشت می افزاییم تا نارنج به خورشت طعم و آرد غلظت دهد.
6. مرحله آخر: افزودن نعنا داغ و سیر داغ
در انتهای پخت و زمان سرو خورشت ساک، سیر داغ و نعنا داغ را به خورشت می افزاییم. نمک خورشت را اندازه می کنیم سپس داخل ظرف زیبایی ریخته و در کنار برنج کته ایرانی نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه خورشت ساک:
- می توانید برای سرعت در روند پخت خورشت را در زودپز بپزید.
- در صورت تمایل کمی گشنیز و جعفری هم می توانید به اسفناج اضافه کنید.
منبع: بانوی آشپز
- ۰۰/۰۸/۲۵