مواد لازم برای تهیه گراتن اسفناج با خامه و شیر
- سیب زمینی ۳ عدد
- اسفناج ۱ کیلوگرم
- پیاز ۱ عدد
- پنیر پیتزا ۱ پیمانه
- خامه رقیق ۱/۴ پیمانه
- سیر ۳ حبه
- شیر ۱/۲ پیمانه
- آرد ۱/۲ ق غذا خوری
- کره ۱/۲ ق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، پودرسیر، پودر پیاز به مقدار لازم
طرز تهیه گراتن اسفناج و سیب زمینی
مرحله اول : آماده سازی اسفناج
ابتدا اسفناج ها را پاک کنید خیلی کم از ساقه های اسفناج ببرید سپس چند بار داخل آب سرد بشورید و آبکش کنید تا تمام کثیفی اسفناج خارج شود. اسفناج را خرد می کنیم (نیاز نیست خیلی ریز شود) سپس داخل یک تابه بدون روغن تفت می دهیم تا آب انداخته و پخته شود در انتها باید ۱ پیمانه شما اسفناج پخته شده داشته باشید.
مرحله دوم : آماده سازی سیب زمینی
سیب زمینی را بشورید و پوست گرفته سپس حلقه ای برش بزنید و در یک قابلمه مقداری آب ریخته وقتی به جوش آمد سیب زمینی حلقه شده را درون آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه نیم پز شود سپس آبکشی کنید و بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله سوم : تفت پیاز و اسفناج
پیاز را پوست بگیرید و بشورید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقدار کمی روغن تفت دهید تا شیشه ای شود سپس سیر را پوست بگیرید و پوره کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر خارج شود در انتها اسفناج پخته شده را بریزید و تفت دهید و تمام ادویه ها را اضافه کنید و مخلوط را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم : تهیه سس بشامل
کره را داخل یک تابه ریخته تا ذوب شود سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود و سپس شیر را که از قبل در دمای محیط گذاشتیم اضافه کنید و تند هم بزنید تا آرد کاملا باز شود و گوله نشود در انتهای پخت سس بشامل و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و زمانی که کمی به غلظت رسید خامه را ریخته و بعد از یک دقیقه از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم : پخت گراتین اسفناج
ظرف مورد نظر را کمی با کره چرب کنید سپس کف قالب را مقداری سس بشامل بریزید و سیب زمینی حلقه شده بچینید و روی آن کمی پنیر پیتزا با سس بشامل ریخته و روی سیب زمینی ها از مواد اسفناج ریخته و کمی پنیر همین طور لایه های سیب زمینی و اسفناج را به ترتیب بچینید تا تمام شود در انتهای پخت روی مواد سس بشامل به همراه پنیر پیتزا ریخته. ظرف مورد نظر را در فر قرار داده و دما را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۵ دقیقه قرار دهید تا مواد پخته و پنیر ذوب شود در انتهای پخت روی گراتن اسفناج را می توانید گریل کنید تا سطح پنیر طلایی شود از فر خارج کنید و کمی که از حرارت افتاد سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه گراتن اسفناج ساده
- می توانید مقداری قارچ خرد شده و تفت داده شده در بین لایه ها استفاده کنید.
- خامه قابل حذف است.
- اگر پنیر موزارلا داشتید می توانید جایگزین پنیر پیتزا کنید.
- اگر آرد شما گوله شد می توانید از صافی رد کنید.
- ۰۰/۰۸/۱۵