مواد لازم برای تهیه دلمه گوجه فرنگی
- برنج 1 لیوان
- لپه 1 لیوان
- پیاز 2 عدد
- نمک فلفل ساه زردچوبه به میزان لازم
- سبزی دلمه 500 گرم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- گوجه فرنگی 3 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
- آب و روغن مایع به میزان لازم
دستور پخت دلمه گوجه فرنگی مجلسی بدون فر
مرحله اول: لپه و برنج
لپه و برنج را به همراه 2 لیوان آب و 1 قاشق نمک به مدت 24 ساعت خیس کرده و بعد از گذشت این مدت آبکش کرده و با آب تازه به همراه نمک و روغن روی حرارت گذاشته تا آب برنج و لپه تمام شود و سپس از روی حرارت برداید.
مرحله دوم: سبزی دلمه
سبزی دلمه را پاک کرده و بشوئید و سپس خرد کنید.
مرحله سوم: مواد میانی دلمه گوجه فرنگی
در یک تابه پیاز را خرد کرده و روغن مایع را اضافه کنید و روی حرارت گذاشته تا کمی تفت بخورد سپس گوشت را به همراه ادویه ها اضافه کرده و زمان دهید تا با پیاز تفت بخورد و سپس برنج و لپه نیم پز شده را به همراه سبزی خرد شده همه را با هم تفت دهید تا مواد میانی آماده شود و سپس از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: دلمه گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها را به آرامی داخل را خالی کنید و از مواد میانی داخل گوجه فرنگی ها را پر کنید.
مرحله چهارم: سس دلمه گوجه فرنگی
در قابلمه مورد نظر پیاز را خرد کرده و روغن اضافه کنید و روی حرارت گذاشته تا کمی سرخ شود. رب گوجه را به همراه ادویه ها اضافه کرده و زمان دهید تا رب کمی سرخ شود. در انتها به میزان 2-3 لیوان آب اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا آب به جوش آید و سپس دلمه های گوجه فرنگی را در سس گذاشته و به مدت 30-35 قیقه زمان دهید تا دلمه ها پخته شود.
مرحله پنجم: سرو دلمه گوجه فرنگی
در پایان پخت، دلمه های گوجه فرنگی آماده سرو می باشد و می توانید در ظرف مورد نظر سرو کنید و سپس نوش جان فرمائید.
نکات لازم در تهیه دلمه گوجه فرنگی ساده با گوشت
- برای آماده سازی دلمه گوجه فرنگی از گوجه های متوسط استفاده کنید.
- می توانید وقتی داخل گوجه ها را خالی می کنید به مواد میانی اضافه کنید.
- می توانید در مواد میانی از پنیر پیتزا نیز استفاده کنید.
- سبزی دلمه شامل گشنیز، جعفری و ریحان می باشد.
- می توانید در سس گوجه فرنگی از سیر و ادویه ی مخصوص دلمه نیز استفاده کنید.
منبع: آشپزخانه شماره یک
- ۰۰/۰۸/۰۵