مواد لازم برای تهیه آش ماش ساده
- ماش ۱ پیمانه
- برنج ۱/۲ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- سبزی آش (شوید و تره به اندازه مساوری) ۲۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- پیاز داغ و نعنا داغ برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه آش ماش بدون گوشت رژیمی
مرحله اول : آماده سازی و پخت ماش
ماش را پاک کنید و خوب بشورید سپس داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و مقدار نمک نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا ماش نیم پز شود. نباید ماش ها له شود. برنج نیم دانه ایرانی را نیز بگذارید تا خیس بخورد.
مرحله دوم : تفت دادن پیاز و سیر
پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه با کمی زردچوبه و فلفل سیاه و روغن تفت دهید تا سبک شود سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده یا پوره کنید و به پیاز اضافه کنید تفت دهید تا عطر سر خارج شود.
مرحله سوم : پخت آش ماش
برنج و ماش نیم پز را اضافه کنید چند لیوان آب روی آنها بریزید و اجازه دهید تا مواد خوب پخته شوند وقتی برنج پخته و شکفته شد سبزی را که از قبل خرد کردید اضافه کنید و هم بزنید تا آش ماش ته نگیرد و در قابلمه را بردارید تا سبزی ها پخته شوند.
مرحله آخر
وقتی آش ماش خوب جا افتاد و غلیظ شد نمک آش را اندازه کنید و داخل یک تابه دیگر مقداری روغن ریخته و نعنا را چند ثانیه روی حرارت تفت می دهیم و سپس مقداری از نعنا داغ را روی آش ریخته و چند دقیقه بعد از روی حرارت بر می داریم و در ظرف سرو ریخته و با کشک و پیاز داغ تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه آش ماش مجلسی
- اگر آش شما غلظت کافی را نداشت می توانید ۱ ق غذا خوری آرد را داخل آب سرد حل کنید و به آش ماش اضافه کنید.
- اگر این آش ماش را برای سرماخوردگی تهیه می کنید می توانید شلغم نیز در این َآش استفاده کنید.
- برای پخت ماش از آب جوش استفاده کنید.
- در حین پختن آش اگر سفت شد می توانید مقداری آبجوش نیز بریزید.
- هر ۱۰ دقیقه آش ماش را هم بزنید تا ته نگیرد.
- این مقدار مواد برای ۴ نفر مناسب است.
- ۰۰/۰۸/۰۵