مواد لازم برای خورش آلو مسما
- مرغ (ران یا سینه) 4 تکه
- آلو قیسی 12 عدد
- آلو سیاه 12 عدد
- پیاز بزرگ 2 عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- زعفران دم شده به میزان لازم
طرز تهیه خورش آلو مسما با مرغ
1. طرز تهیه خورشت آلو مسما مجلسی اصل گیلان
مرحله اول آماده سازی مرغ: نیمی از یک پیاز را نگینی کنید، داخل قابلمه ای ریخته و کمی به همراه روغن تفت دهید. حالا مرغ، آب جوش و زردچوبه را به پیاز داغ افزوده و اجازه دهید تا مرغ کاملا پخته شود.
2. مرحله دوم: آماده سازی آلو و قیسی
آلو و قیسی ها را خیس کنید و خوب بشویید تا اگر گرد و خاکی روی آنها وجود دارد از بین برود.
3. مرحله سوم: آماده سازی پیاز
پیاز را به صورت خلالی خیلی ریز برش می دهیم، حالا داخل تابه دیواره بلندی روغن ریخته و پیاز ها را تا زمانی که کاملا طلایی شوند تنفت می دهیم.
4. مرحله چهارم: افزودن آلو ها
حالا آلو های شسته شده را به پیاز داغ بیفزایید و تفت دهید، بعد نمک، فلفل، زعفران را هم اضافه کنید.
5. مرحله آخر: افزودن مرغ
تکه های مرغ پخته شده را هم روی مواد می چینیم، حالا آب مرغ را روی مواد ریخته، درب تابه را می بندیم تا مواد کاملا با هم پخته و جا افتاده شوند و در نهایت آلو ها نرم شده و خورشت به روغن بیفتد حالا خورشت بی نظیر ما آماده شده در کنار برنج ایرانی سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه خورشت آلو مسما:
- آلو ها باید 1 تا 2 ساعت خیس بخورند.
- استفاده از پیاز و زعفران فراوان این خورشت را خوشمزه می کند.
- این خورشت آب کمتری نسبت به خورشت های دیگر دارد.
- می توانید این خورشت را دقیقا با همین روش با 500 گرم گوشت خورشتی تهیه کنید.
- اگر تمایل دارید غذا شیرین باشد 2 قاشق غذا خوری شکر هم به خورشت آلو مسما بیفزایید.
- اگر تمایل دارید طعم ترش داشته باشد کمی آبغوره به آن بیفزایید.
منبع: آشپزخانه شماره یک
- ۰۰/۰۷/۲۴