مواد لازم برای تهیه سیر قلیه گیلکی
- برگ سیر ۵۰۰ گرم
- لپه ۱/۲ لیوان
- سینه مرغ یا ران مرغ ۱ عدد
- تخم مرغ ۲ عدد
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه سیر قلیه با مرغ و لپه
مرحله اول : سرخ کردن برگ سیر
ابتدا سیر را پاک کنید و برگ های آن را جدا کنید و ریز خرد کنید و چندین بار بشورید تا تمیز شود سپس آبکشی کنید کمی که خشک شد داخل تابه با مقداری روغن برگ های سیر را سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله دوم : پخت لپه
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس آن را جداگانه نیم پز کنید و کف رویش را بگیرید این کار باعث می شود بوی نامطبوع لپه از بین برود.
مرحله سوم : تفت دادن مرغ
داخل ظرف مورد نظر کمی روغن ریخته تا داغ شود سپس مرغ را افزوده و کمی سرخ می کنیم تا تغییر رنگ دهد سپس برگ های سیر سرخ شده را همراه با نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کرده و هم بزنید در انتها ۲ لیوان آبجوش ریخته تا روی مرغ ها را بگیرید سپس اجازه دهید تا مرغ پخته شود.
مرحله چهارم : افزودن لپه
بعد از گذشت ۱ ساعت از زمان پخت مرغ لپه های نیم پز شده را به مرغ اضافه می کنیم و درب قابلمه را بگذارید تا لپه ها با مرغ نیز پخته شود.
مرحله پنجم : افزودن تخم مرغ
بعد از پخت لپه و مرغ نوبت اضافه کردن تخم مرغ است. تخم مرغ ها را می توانید مستقیم داخل سیر قلیه بشکنید یا در ظرفی جداگانه تخم مرغ را هم بزنید و به خورش سیر قلیه اضافه کنید و هم بزنید هر کدام روش را بنا به سلیقه و ذائقه خود انجام دهید سپس اجازه دهید تا تخم مرغ ها پخته شوند بعد از اینکه تخم مرغ ها سفت شدند از روی حرارت بر می داریم در ظرف سرو ریخته یا با همان ظرف سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه سیر قلیه
- هر از چند گاهی سیر قلیه را هم بزنید تا ته نگیرد.
- می توانید لپه را حذف کنید ولی طعم و مزه سیر قلیه با لپه بسیار دلچسب است.
- حتما لپه را همیشه جداگانه نیم پز کنید سپس به خورشت ها اضافه کنید این کار در کیفیت نهایی تاثیر دارد.
- به دلخواه می توانید از چاشنی ها آبلیمو یا آبغوره در انتهای پخت اضافه کنید.
- می توانید از هر جایی مرغ که دوست دارید استفاده کنید یا در بعضی رسپی محلی از خروس نیز استفاده می کنند.
- آب سیر قلیه نباید زیاد باشد پس بگذارید تا غلیظ شود.
- ۰۰/۰۷/۱۷