مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه خانگی
- آرد شیرینی پزی ۴ پیمانه
- نشاسته ذرت ۳ ق غذا خوری
- نمک ۱ ق مربا خوری
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- آب ولرم به مقدار لازم
طرز تهیه خمیر سمبوسه بدون خمیر مایه در فر و بدون فر
مرحله اول : مخلوط کردن مواد
ابتدا آرد را با نشاسته ذرت مخلوط کنید و سه بار الک کنید تا سبک شود سپس داخل ظرفی ریخته و به آن نمک و روغن مایع را اضافه کنید و با دست هم بزنید تا ماننده شن ریزه شود.
مرحله دوم : افزودن آب ولرم
مقدار آب ولرم گفته نشد زیرا با توجه به آرد های مختلف ممکن است کم یا زیاد شود باید در حدی آب بریزید که خمیر جمع شود. آب ولرم را کم کم اضافه می کنیم ( آب اصلا نباید داغ باشد در حدی که دست گرمایش را احساس کند ولی نسوزد) و با دست خوب ورز می دهیم تا خمیر مثل توپ جمع شود.
مرحله سوم : ورز دادن خمیر
خمیر را روی سطح کار آرد پاشی شده قرار دهید و با دست به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید و چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید یا می توانید خمیر را ۱۰۰ بار روی سطح کار بکوبید تا نرم و لطیف شود.
مرحله چهارم : آماده سازی خمیر سمبوسه
خمیر را به چونه های مساوی تقسیم کنید و داخل یک سینی آرد پاشی شده قرار دهید و روی آنها را بپوشانید و بمدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بگذارید تا خمیر سمبوسه استراحت کند تا نرم شود. برای تهیه سمبوسه مواد را از قبل آماده کنید هر چانه را باز کنید و از مواد سمبوسه داخلش قرار دهید و خمیر را جمع کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید فقط در نظر داشته باشید خمیر سمبوسه دست ساز کمتر از نان لواش روغن می برد یا می توانید خمیر سمبوسه را در فر نیز حاضر کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه خمیر سمبوسه خانگی
- برای تمامی مراحل می توانید از غذاساز با تیغه خمیر زن استفاده کنید.
- زمانی خمیر حاضر است که حالت کشسانی داشته باشد و بافت آن یکنواخت باشد.
- اگر آب را بیش از حد ریختید دوباره کمی آرد اضافه کنید.
- ۰۰/۰۷/۱۲