مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی با مرغ
- سینه مرغ ۵۰۰ گرم
- پیاز درشت ۱ عدد
- برنج ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- لپه ۱/۲ پیمانه
- زرشک و گردو برای وسط کوفته به مقدار لازم
- پیاز داغ به مقدار لازم
- آلو به مقدار لازم
- سبزی کوفته ۲ ق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی ۲ ق غذا خوری
- عصاره مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و پودر پیاز به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ و برنج و لپه
مرحله اول : آماده سازی مواد کوفته
ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و با آب بگذارید تا پخته و نرم شود و در حین پختن کف روی لپه ها را بگیرید سپس بعد از پختن لپه را نیم کوب می کنیم یا آسیاب کنید تا کمی پودر شود. برنج را نیز ۱ ساعت خیس کنید و با مقداری آب بگذارید تا پخته و نرم شود.
مرحله دوم : آماده سازی مرغ
سینه مرغ را خوب پاک کرده و استخوان ها را جدا کنید سپس با کمک چرخ گوشت یا غذاساز خوب له کنید. پیاز را پوست بگیرید و آبش را گرفته و با سینه مرغ ترکیب کنید تا بوی زهم مرغ را بگیرد.
مرحله سوم : استراحت مواد کوفته مرغ
سینه مرغ را به لپه آسیاب شده و برنج اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن کنید سپس ادویه ها را افزوده و خوب ورز بدید این مرحله بسیار مهم است زیرا باید مواد حالت منسجم و چسبناکی داشته باشند حالا تخم مرغ و زعفران و سبزی کوفته را اضافه می کنیم و خوب که ورز خورد برای ۱ ساعت تا نیم ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا خودش را گرفته و منسجم تر شود.
مرحله چهارم : تهیه کوفته مرغ تبریزی
وقتی مواد استراحت کرد از مواد به اندازه دلخواه بردارید و کف دست پهن کنید کمی زرشک و ۱ عدد آلو و گردو را در مرکز کوفته گذاشته و کناره ها را بالا بیارید و خوب گرد کنید به همین ترتیب همه مواد را حاضر کنید.
مرحله پنجم : پخت کوفته مرغ
داخل تابه عمیق مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز داغ را همراه با رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید تا رب خوش رنگ شود سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و ۱ عدد استاک مرغ را داخل آبجوش حل کنید و داخل تابه ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاد و قل بزند سپس کوفته های آماده شده را در سس قرار داده و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و اجازه می دهیم تا کوفته مرغ پخته شود در حین پخت با قاشق سس را روی کوفته ها بریزید پس از پخت آن را در ظرف سرو قرار داده و با زرشک و گردو تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه کوفته تبریزی با مرغ چرخ کرده
- کوفته باید تا نصفه داخل سس باشد و نیاز نیست کاملا در آن فرو برود.
- ورز دادن کوفته باعث می شود کوفته در حین پخت وا نرود.
- مواد میانی کوفته کاملا سلیقه ای بوده و می توانید هر چیزی را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
- سبزی خشک برای کوفته طعم و عطر بیشتری دارد.
منبع: آشپزی کیانا
- ۰۰/۰۷/۱۱