مواد لازم برای چکدرمه
- گوشت گوسفندی 500 گرم
- برنج 700 گرم
- آب 1 لیتر
- پیاز 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و ادویه پلویی به میزان لازم
دستور پخت چکدرمه ترکمنی فوق العاده خوشمزه و مجلسی با گوشت گوسفندی
1. طرز تهیه چکدرمه مجلسی با گوشت گوسفندی
مرحله اول ، آماده سازی پیاز: ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. سپس داخل قابلمه ای مناسب ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود.
2. مرحله دوم: افزودن گوشت
حالا گوشت را افزوده و خوب گوشت را تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند.
3. مرحله سوم: افزودن رب و ادویه ها
رب گوجه، فلفل و زرد چوبه را به گوشت افزوده و خوب مواد را با هم تفت می دهیم؛ بعد 1 لیتر آب جوش به مواد می افزاییم و اجازه می دهیم تا گوشت خوب پخته شود.
4.مرحله چهارم: آماده سازی برنج
برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک خیس کنید.
5. مرحله پنجم: افزودن برنج
زمانی که گوشت خوب پخته شد و آب اضافی آن گرفته شد، آب اضافی برنج را خالی کرده و برنج و ادویه پلویی را به گوشت پخته شده بیفزایید. باید آب گوشت تا 1 سانتی متر روی برنج را بگیرد اگر بیشتر بود، کم کنید که برنج شفته نشود.
6. مرحله ششم: دم کردن برنج
اجازه دهید تا آب گوشت کاملا جذب برنج شود، سپس دم کنی گذاشته و اجازه دهید برنج دم بکشد.
7.مرحله آخر: سرو چکدرمه
زمانی که چکدرمه خوب دم کشید آن را داخل ظرف زیبایی می کشیم و در کنار ترشی و یا سبزی خوردن نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه چکدرمه اصیل ترکمنی
- می توانید در انتهای پخت کمی زعفران هم به غذا بیفزایید.
- بهتر است گوشت استفاده شده گوشت گوسفندی بدون چربی باشد.
- می توانید برای طعم بهتر کره را جایگزین روغن کنید.
- ۰۰/۰۷/۱۱