تکنیک های آشپزی

آموزش بهترین غذاها و نکات آشپزی

تکنیک های آشپزی

آموزش بهترین غذاها و نکات آشپزی

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شور خانگی با گل کلم خوشمزه، ترد و مجلسی [شور گل کلم]

 

مواد لازم برای تهیه شور مخلوط خانگی

  • گل کلم: ۱۰ کیلو

  • هویج: ۱/۵ کیلو
  • خیار: ۱کیلو
  • کرفس: یک بوته
  • فلفل تند:۲۰ عدد
  • سیر: دو بوته
  • سرکه سفید
  • نمک به مقدار لازم
  • آب جوشیده به مقدار لازم
  • ترخون و مرزه و سبزی کرفس به مقدار کم فقط برای معطر شدن

 

طرز تهیه شور گل کلم فوری با سرکه

 

مرحله اول : آماده سازی مواد شور

گل کلم ها را ابتدا از هم جدا کنید و به اندازه درشت خرد کنید داخل لگن آب گذاشته و چند بار آبش را تعویض کنید و داخل آبکش ریخته و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود سپس روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک خشک شود اصلا نباید مرطوب باشد. کرفس ها را خرد کنید داخل لگن آب ریخته و چند بار بشورید سپس بگذارید تا خشک شود.

سبزیجات را به صورت شاخه ای تمیر کنید و بشورید و آن را هم بگذارید تا خشک شود به دلخواه می توانید کمی خرد کنید. سیر را پوست بگیرید کنار گذاشته فلفل های تند را هم بشورید تا خشک شود.

 

مرحله دوم : آماده سازی خیار و هویج

خیار ها را شسته و با خلال دندان چند تا سوراخ در آنها ایجاد کنید تا در هنگام رسیدن شور خانگی ترد باشد سپس خیار ها را نیز روی پارچه گذاشته تا خشک شوند می توانید مقداری از خیار ها را درسته و مقداری را درشت خرد کنید. هویج را پوست بگیرید و با کاتر دالبر یا ساده درشت خرد کنید و روی پارچه نمگیر قرار دهید تا خشک شود.

 

مرحله سوم : تهیه آب نمک و سرکه

یک ظرف رو به عنوان پیمانه قرار بدید که هم آب هم سرکه را با همون اندازه گیری کنید نسبت سرکه به آب، یک به هشت است (یعنی اگر ۸لیوان آب می‌ریزید ۱ لیوان سرکه بریزد) و به ازای هر لیتر آب سه قاشق سر پر نمک لازم است. آب را داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا به جوش بیاد سپس از روی حرارت بردارید و نمک اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود کمی که از حرارت افتاد سرکه را اضافه کنید.

 

مرحله چهارم : مخلوط کردن ترشی شور خانگی

ظرف های شیشه مورد نظر را شسته و خشک کنید حالا سبزیجات خشک شده را لایه به لایه بریزید بدین صورت که یک لایه سبزیجات و روی آن ها سبزی معطر کمی سیر و فلفل تند بچینید این لایه ها را تکرار کنید تا تمام شود سپس از مخلوط سرکه و آب نمک را روی ظرف بریزید و درب ظرف را محکم ببندید برای سه الی چهار روز داخل محیط آشپزخانه قرار دهید سپس ۴ روز بیرون یخچال و یک هفته در یخچال بگذارید تا شور حاضر شود. شور خانگی ما با هزینه بسیار مناسب حاضر شد آن را با غذاهای خود میل کنید. نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه شور مخلوط فوری

  1. حتما از آب جوشیده استفاده کنید تا کپک نزند.
  2. اگر سرکه تیزی داشتید در نسبت ها بجای ۱ لیوان ۱/۲ لیوان اضافه کیند.
  3. می توانید بنا به ذائقه خود اصلا سرکه اضافه نکنید و با آب و نمک شور را تهیه کنید.
  4. رطوبت سبزیجات یا شیشه باعث کپک ترشی می شود.
  5. اگر دوست داشتید زردچوبه اضافه کنید آن را به آب نمک بزنید و داخل شور بریزید.
  6. حتما برای تهیه شور از سرکه سفید استفاده کنید.
  7. تا وقتی که شور نرسیده درب ترشی را باز نکنید.
  8. میزان کم بودن نمک نیز یکی از دلایل کپک زدن شور است.
  9. اگر بعد از رسیدن شور احساس کردید نمک آن کم یا زیاد است آب آن را سریع عوض کنید.

 

 

منبع: بانوی آشپز

  • ۰۰/۰۵/۳۱
  • هما دو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی