مواد لازم برای تهیه آش شلغم
شلغم ۵۰۰ گرم
- ماش ۱ پیمانه
- سیر ۳ حبه
- عدس ۱ لیوان
- برنج ۱ پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- سبزی آش ۴۵۰ گرم
- پیاز داغ و نعنا داغ برای تزئین به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش شلغم با ماش و عدس بدون گوشت
مرحله اول : آماده سازی مواد آش شلغم
ابتدا برنج نیم دانه را با مقداری آب خیس کنید. شلغم ها را پوست بگیرید و نگینی خرد کرده. ماش و عدس را نیز شسته و نیم ساعت خیس کنید تا نفخش گرفته شود.
مرحله دوم : پخت عدس و ماش
ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد کرده و داخل قابلمه مورد نظر با مقداری روغن تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه و سیر رنده شده را افزوده تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود سپس عدس و ماش را افزوده و چند لیوان آب اضافه می کنیم زمان می دهیم تا حبوبات آش پخته شود.
مرحله سوم : اضافه کردن برنج و شلغم
وقتی عدس کمی نرم شد برنج را به همراه شلغم خرده شده اضافه و هم می زنیم و حرارت آش را کم می کنیم زیرا زود ته میگیرد وقتی ۳۰ دقیقه از پخت گذشت سبزی آش را افزوده و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و برای ۳۰ دقیقه دیگر زمان می دهیم تا آش جا بیفتاد.
مرحله چهارم : درست کردن نعنا داغ
داخل تابه یا شیر جوش کوچک روغن ریخته و اجازه دهید تا داغ شود سپس نعنا را اضافه و حرارت را خاموش می کنیم و به آرامی هم می زنیم و نعنا داغ را به آش اضافه کرده و برای ۱۰ دقیقه زمان می دهیم.
مرحله آخر
در انتها نمک آش شلغم را اندازه کرده و داخل ظرف سرو کشیده با کشک و پیاز داغ تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه آش شلغم با ماش
می توانید این آش خوشمزه را با گوشت قلقلی نیز سرو کنید.
- اگر دوست داشتید می توانید کمی آبلیمو یا آبغوره در انتهای پخت به آش شلغم اضافه کنید.
- این آش بهتره کمی تند باشد می توانید برای مزه بهتر کمی فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
- اضافه کردن حبوبات دیگر مانند نخود یا دال عدس نیز اختیاری می باشد.
- می توانید ۱ ق غذا خوری رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید.
- می توانید بجای سبزی تازه از خشک نیز استفاده کنید.
منبع: ashpazi
- ۰۰/۰۵/۲۰