مواد لازم برای پیراشکی گوشت ساده
- آرد سفید ۲ لیوان
- خمیر مایع ۱ قاشق غذا خوری
- شکر ۱ قاشق غذا خوری
- آب ۱ لیوان
- ماءالشعیر ۱ لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- نمک ۱ پنس
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک فلفل سیاه زردچوبه به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه پیراشکی گوشت پفکی با خمیر پیراشکی
مرحله اول: آماده سازی خمیر
در یک کاسه، آب ولرم را به همراه خمیر مایع و شکر بریزید و هم بزنید تا خمیر مایع پف کند و عمل بیاید. در یک کاسه ی دیگر آرد را با نمک الک کرده و در کاسه بریزید. در وسط آرد، تخم مرغ را به همراه ماءالشعیر بریزید و خمیر مایع عمل آمده را هم اضافه کنید و سپس از وسط شروع به مخلوط کردن مواد خمیر کنید تا همه با هم مخلوط شود و خمیر بدست آید. ورز دهید تا خمیر لطیفی به دست بیاید. سپس روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا خمیر حجمش تغییر کند.
مرحله دوم: آماده سازی مواد میانی
در یک تابه پیاز را خرد کرده و کمی روغن بریزید و سپس روی حرارت بگذارید تا پیاز سرخ شود. بعد از کمی تفت دادن گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، ادویه ها را به همراه رب گوجه اضافه کنید. تفت دهید تا همه با هم مخلوط شود. سپس کمی آب جوشیده به مواد گوشتی اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کمی دیگر بپزد و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: آماده سازی خمیر پیراشکی
بعد از عمل آمدن خمیر پیراشکی، خمیر را روی میز کار قرار دهید و با وردنه آن را باز کنید. سپس خمیر را با سر یک لیوان قالب گرد بزنید تا همه ی پیراشکی ها یک اندازه دربیاد.
مرحله چهارم: قطاب پیچ
یک عدد خمیر پیراشکی را برداشته و رویش یک قاشق مایع گوشتی بریزید. سپس لبه های خمیر را روی هم بیاورید و به مانند قطاب، بپیچید. اگر نمیتوانید، با یک چنگال سر خمیر را به هم فشار دهید تا محکم شود و در هنگام سرخ کردن مایع گوشتی بیرون نیاید.
مرحله پنجم: سرخ کردن
یک قابلمه را تا نیمه از روغن مایع پر کنید و سپس پیراشکی گوشت عربی را در روغن داغ شده بیندازید و به مدت ۲ دقیقه زمان دهید تا خوب سرخ شود و سپس پیراشکی گوشت پفکی را بر روی توری قرار دهید تا روغن اضافه اش گرفته شود.
مرحله ششم: پایان کار
پیراشکی گوشت پفکی عربی شما آماده است و می توانید به همراه جعفری و یا هر سبزی که دوست دارید و سس دلخواه همراه نوشیدنی نوش جان فرمائید.
نکات تکمیل کننده در تهیه پیراشکی گوشت پفکی
- می توانید به جای گوشت از مرغ نیز استفاده کنید.
- می توانید از بیکینگ پودر به جای خمیر مایع استفاده کنید.
- ماءالشعیر به خمیر پفالودگی می دهد، بنابراین حذفش نکنید.
- می توانید از پنیر دلخواه در مایع گوشت استفاده کنید.
- همینطور می توانید از قارچ و یا فلفل دلمه ای در پیراشکی استفاده نمائید.
- پیراشکی گوشت را می توانید قبل از سرخ کردن فریز کنید و نگهداری کنید.
منبع: آشپزی کیانا
- ۰۰/۰۵/۱۹