مواد لازم برای آش ترخینه
- ترخینه دوغ 3 عدد
- پیاز درشت خلالی شده 2 عدد
- نخود 1/3 پیمانه
- لوبیا چیتی 1/3 پیمانه
- عدس 1/3 پیمانه
- سبزی آش 1 پیمانه
- ماست به میزان لازم
- نمک، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
- نعنا داغ به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
دستور پخت آش ترخینه دوغ اراک با حبوبات و ماست
1. طرز تهیه آش ترخینه دوغ اراکی
مرحله اول آماده سازی حبوبات: ابتدا حبوبات را شسته و از 24 ساعت قبل از پخت آش، آنها را داخل آب خیس می کنیم در این مدت چندین بار آن را عوض می کنیم.
2. مرحله دوم: آماده سازی ترخینه دوغ
ترخینه را از شب قبل در 4 لیوان آب خیس می کنیم.
3. مرحله سوم: پخت حبوبات
حالا قابلمه مناسبی را روی حرارت می گذاریم، نخود و لوبیا را داخل آن ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.
4. مرحله چهارم: افزودن عدس و ترخینه
زمانی که نخود و لوبیا کاملا پخته شد، عدس و ترخینه را به حبوبات می افزاییم و اجازه می دهیم تا خوب عدس هم پخته شود.
5. مرحله پنجم: آماده سازی پیاز
داخل تابه ای روغن ریخته و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت می دهیم تا طلایی شوند سپس به آن زرد چوبه افزوده و از روی حرارت بر می داریم.
6. مرحله ششم: افزودن سبزی آش
در این زمان که عدس کاملا پخته شده سبزی آش و نیمی از پیاز داغ را به آش افزوده و اجازه می دهیم تا آش کاملا جا بیفتد.
7. مرحله آخر: سرو آش ترخینه
در انتها نمک و فلفل آش را اندازه کرده و داخل ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ و ماست آن را تزئین و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه آش ترخینه
- بهتر است از ماست چکیده برای سرو این آش استفاده کنید.
- جایگزین سبزی آش از جعفری خرد شده هم می توانید استفاده کنید.
- این آش را می توان فقط با عدس هم طبخ کرد که بسیار سبک تر و سریع تر آماده می شود.
منبع: آشپزی کیانا
- ۰۰/۰۵/۱۴