مواد لازم برای آش گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی 1 کیلوگرم
- برنج 1 پیمانه
- آبغوره 1 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
- آب گوشت 3 پیمانه
- غوره 1/2 پیمانه
- تره 200 گرم
- جعفری 200 گرم
- پیاز 2 عدد
- نعنا داغ 2 قاشق غذا خوری
- روغن به میزان لازم
- نمک، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
دستور پخت آش گوجه فرنگی
1. طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی
مرحله اول آماده سازی لوبیا چشم بلبلی: لوبیا چشم بلبلی را می شوییم و 12 ساعت قبل از پخت آن را خیس می کنیم.
2. مرحله دوم: تهیه آش گوجه ترکی
حالا پیاز را بنا به سلیقه مان خرد کرده و داخل روغن خوب سرخ می کنیم، زمانی که پیاز طلایی شد. مقداری از پیاز را برای تزئین آش جدا می کنیم و به پیاز داخل قابلمه لوبیا چشم بلبلی خیس خورده و کمی زرد چوبه می افزاییم. حالا 5 لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا لوبیا کاملا پخته شود.
3. مرحله سوم: افزودن برنج به آش
زمانی که لوبیا چشم بلبلی کاملا پخته و نرم شد. برنج شسته شده و آب گوشت را می افزاییم و اجازه می دهیم تا برنج هم کاملا پخته شود.
4. مرحله چهارم: افزودن سبزی
در این مرحله آش کمی غلظت گرفته و باید سبزی شسته و خرد شده و غوره را به آن بیفزاییم و اجازه دهیم تا سبزی هم پخته شود.
5. مرحله پنجم: افزودن گوجه فرنگی
گوجه ها را پوست می گیریم و با رنده و گوشت کوب برقی آنها را پوره می کنیم و به آش می افزاییم.
6. مرحله آخر: افزودن آبغوره
بعد از گذشت 30 دقیقه از افزودن گوجه باید آش را از روی حرارت برداریم و آبغوره، نمک و 1 قاشق از نعنا داغ را به آش بیفزاییم. حالا آش گوجه فرنگی را داخل ظرف دلخواه ریخته با نعنا داغ، پیاز داغ تزئین کرده و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه آش گوجه تبریزی (بامادور آشی)
- خیس کردن لوبیا به پخت سریع تر و از بین رفتن نفخ لوبیا چشم بلبلی کمک می کند.
- در صورت تمایل می توانید کمی سیر هم به آش بیفزایید.
- در بعضی از شهرها به این آش 200 گرم گوشت چرخ کرده هم می افزایند.
- ۰۰/۰۵/۰۴