مواد لازم برای تهیه ته چین قارچ و بادمجان
برنج ۳ پیمانه
- ماست ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- زعفران به مقدار لازم
- روغن مایع ۳ ق غذا خوری
- بادمجان ۳ عدد
- قارچ ۴۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- زرشک و خلال بادام و پسته به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان خوشمزه و گیاهی
مرحله اول : آماده سازی مواد
ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و حلقه حلقه خرد کنید و در مخلوط آب و نمک بمدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود سپس آن ها را شسته و داخل آبکش قرار داده تا خشک شوند.
قارچ ها را شسته و ورقه ورقه کنید و ۱ ق غذا خوری آبلیمو روی قارچ ها بریزید تا در هنگام پخت سیاه نشوند.
مرحله دوم : سرخ کردن مواد ته چین
مقداری کمی ماست را با قلمو روی بادمجان ها بزنید تا در هنگام سرخ شده روغن کمتری جذب کنند سپس داخل تابه مقداری روغن ریخته و بادمجان ها را سرخ می کنیم و روی دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی آن خارج شود در همان تابه پیاز را نگینی خرد کرده تا سبک و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه می کنیم تا پیازمون خوش رنگ شود سپس قارچ ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا آب اضافی قارچ کشیده شود.
مرحله سوم : آماده سازی ماست و تخم مرغ
داخل کاسه ای تخم مرغ را شکسته و با مقداری زیادی زعفران و ماست مخلوط و با چنگال می زنیم تا از لختگی دربیاد سپس روغن را اضافه کرده و مواد را کنار می گذاریم.
مرحله چهارم : دم گذاشتن ته چین قارچ و بادمجان
برنج را از چند ساعت قبل با مقداری نمک خیس کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد سپس کمی که برنج نرم شد آن را آبکش کرده و برنج را داخل مواد تخم مرغی می ریزیم و مخلوط می کنیم سپس قابلمه را روی حرارت گذاشته تا داغ شود و مقداری روغن نیز کف آن بریزید و بعد از برنج کف قابلمه ریخته و با کفگیر خوب منسجم می کنیم سپس بادمجان سرخ شده را روی برنج می چنیم و مواد قارچی را نیز اضافه کرده و ادامه برنج را ریخته و دوباره با کفگیر خوب منسجم کرده و بمدت ۶۰ دقیقه دم بگذارید و در انتهای پخت کمی کره روی برنج بگذارید و ته چین قارچ و بادمجان را در ظرف مورد نظر برگردانید و با زرشک و خلال بادام تزئین کرده و میل نمایید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه ته چین قارچ و بادمجان بدون گوشت
می توانید این ته چین را داخل قالب ریخته و در فر یا سولاردم بمدت ۱۰ساعت در ۱۸۰ درجه سانتیگراد تهیه کنید.
- می توان فقط از زرده تخم مرغ استفاده کرد.
- ماست هیچ تاثیری روی مزه و طعم بادمجان ها ندارد.
- برنج را کمی زنده تر برمیداریم تا ته چین شفته نشود.
- می توانید بادمجان را حذف و فقط با قارچ این ته چین خوشمزه را تهیه کنید.
- مخلوط ته چین را زیاد هم نزنید تا مواد بوی زهم نگیرد.
- ۰۰/۰۴/۳۱