مواد لازم برای تهیه خورش هویج با گوشت خورشتی
- گوشت خورشتی 400 گرم
- هویج 500 گرم
- پیاز 1 عدد
- رب 2 ق غذا خوری
- آبلیمو یا آبغوره به مقدار لازم
- آلو خورشتی 100 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه خورش هویج تبریزی با آلو و گوشت
مرحله اول ( پخت گوشت )
ابتدا پیاز شسته و نگینی خرد کرده سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید، مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز نگینی را اضافه کرده و تقت می دهیم کمی که سبک شد زردچوبه را اضافه می کنیم وقتی پیاز و زردچوبه باهم یکدست شد گوشت را که به اندازه دلخواه برش زدید به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس چند لیوان آب جوش اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت خوب بپزد.
مرحله دوم ( آماده سازی هویج )
هویج ها را شسته و پوست بگیرید سپس آن ها را خلالی ریز و یکدست کرده، داخل تابه ای مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس خلال های هویج را اضافه کرده و تفت می دهیم، هرچقدر بیشتر سرخ شود در پایان خورشت زیبا تری خواهیم داشت.
مرحله آخر
داخل تابه ای کوچک مقداری روغن ریخته و رب را خوب تفت می دهیم تا خوش رنگ شود و به قابلمه گوشتمون اضافه می کنیم، سپس در ادامه آلو خورشتی ها را شسته و پس از اینکه گوشت کاملا پخت هویج و آلو را اضافه می کنیم و مقداری نمک و فلفل و دارچین زعفران می زنیم و اجازه می دهیم تا خورشت با حرارت ملایم جا بیفتاد سپس در نیم ساعت پایانی آبلیمو یا آبغوره را بنا به ذائقه خود اضافه کرده و در پایان اجازه دهید تا آب خورشت کم شود و روغن بیندازد، این خورشت هویج با گوشت گوسفندی را همراه با برنج میل نمایید.
نکات و فوت و فن های خورش هویج تبریزی خوشمزه
- برای تهیه این خورش می توان وقتی گوشت پخته شد و آبش کم شد در ظرف سرو کشیده و هویج های خلالی را اضافه کرده و چند عدد گوجه فرنگی را سرخ کنید و روی خورش بگذارید.
- بنا به ذائقه خود 2 ق غذا خوری شکر می توانید اضافه کنید.
- بجای گوشت خورشتی می توانید ماهیچه گوسفندی را جایگزین کنید.
- آب این خورشت باید بسیار کم باشد.
- در تبریز بجای هویج از زردک استفاده می شود ولی چون همیشه در دسترس نیست هویج جایگزین آن شده است.
- می توان چند عدد غوره بجای آبلیمو استفاده کرد.
- آلو خورشتی قابل حذف است.
منبع: آشپزخانه شماره یک
- ۰۰/۰۳/۲۷