مواد لازم شربت باقلوای استانبولی
- شکر ۱ لیوان
- آب ۱ لیوان
- آب لیمو ۱ قاشق غذا خوری
- چوب دارچین ۱ عدد
- میخک آسیاب شده ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم برای مغز باقلوا استانبولی
پودر پسته ۲ قاشق غذاخوری
گردوی آسیبا شده ۲ قاشق غذاخوری
مغز پسته ۱ فنجان
پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای خمیر باقلوا استانبولی
- خمیر یوفکای خانگی ۱ بسته
- کره ۵۰ گرم
- آب به میزان لازم
- اسپری کوچک ۱ عدد
مراحل طرز تهیه باقلوا استانبولی پسته ای رولی
مرحله اول: کره
کره را در یک شیر جوش کوچک بریزید و روی حرارت گذاشته تا آب شود و بعد از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم: مغز باقلوا استانبولی
مواد لازمی که برای داخل باقلوا نیز گفته شد به جز پودر پسته که برای تزئین نیز میباشد، بقیه را باهم مخلوط کرده و کنار بگذارید تا برای پایان کار آماده باشد.
مرحله سوم: آماده سازی خمیر باقلوا استانبولی
خمیر یوفکا را از هم جداکنید و برای هر باقلوا ۱۰ عدد خمیر یوفکا را در نظر بگیرید. خمیر یوفکا را که بازکرده اید را با کمی آب اسپری کنید و با کره که آب کرده بودید، خمیر یوفکا را چرب کنید و یکی یکی رو هم قرار دهید. به پنجمین خمیر که رسیدید از مغزی که برای باقلوا ترکی آماده کرده اید بریزید و دوباره ۵ عدد دیگر از خمیر یوفکا را به همان ترتیب آماده کرده و روی هم بگذارید. حالا با کمک کارد آشپزخانه خمیر را برش بزنید و به باقلوای کوچکی در بیاورید. باقلوا ترکی نیمه آماده را بر روی سینی فر از قبل چرب شده بگذارید.
مرحله چهارم: پخت باقلوا استانبولی
فر را از قبل گرم کرده با حرارت ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید تا خمیر یوفکا برشته شود. بعد از پخت باقلوا ترکی یا استانبولی را از فر در آورده و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله پنجم: شربت باقلوا استانبولی
برای تهیه شربت کافی است که شکر را به همراه آب داخل شیر جوش ریخته و روی حرارت بگذارید تا شکر در آب حل شود. وقتی اطراف شربت شروع به مروارید زدن کرد، آب لیمو را به همراه میخک و چوب دارچین به شربت اضافه کنید و به هم بزنید و شربت بار آماده شده را از روی حرارت بردارید. و شربت که کمی خنک شد، روی باقلوای خنگ بریزید و زمان دهید تا باقلوا استانبولی شما خنک شود و در آخر با پودر پسته تزئین نمائید و نوش جان فرمائید.
نکات مهم در تهیه باقلوا استانبولی
- دقت داشته باشید تا شربت بار کمی خنک باشد و بر روی باقلوا استانبولی بریزید تا باقلوا خمیر نشود.
- برای تزئین باقلوا ترکی یا استانبولی می توانید از غنچه گل محمدی نیز استفاده کنید.
- هنگام پخت باقلوا استانبولی حتما هر ۵ دقیقه باقلوا را چک کنید.
- فر باید از قبل روشن شود و گرم شود. این نکته در تمامی شیرینی ها و غذاها قابل اجراست.
- در تهیه باقلوا استانبولی نیز می توانید به جای خمیر یوفکا از رشته های کادایف نیز استفاده کنید.
- باقلوا استانبولی ماندگاری بالائی دارد به شرط آنکه در ظرف در بسته محکم در فریزر قرار دهید.
- ۰۰/۰۳/۰۴