مواد لازم برای شامی رودباری
- گوشت چرخ شده200 گرم
- پیاز1 عدد
- گوجه فرنگی2 عدد
- رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
- پیاز داغ2 قاشق غذا خوری
- خالواش2 قاشق غذا خوری
- چوچاق2 قاشق چای خوری
- نمک، فلفلبه میزان لازم
- آبغورهبه میزان لازم
- روغن زیتونبه میزان لازم
دستور پخت شامی رودباری
1. طرز تهیه شامی رودباری اصل با روغن زیتون
ابتدا پیاز را پوست گرفته و رنده کنید و آب اضافی آن را جدا کنید و به همراه سبزی ها، نمک، فلفل و زردچوبه به گوشت چرخ شده بیفزایید، مواد گوشتی را تا انسجام کافی ورز دهید.
2. مرحله دوم: آماده سازی مواد شامی رودباری
داخل تابه مناسبی روغن زیتون ریخته و از مواد آماده شده به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته گرد می کنیم حفره ای میان آن ایجاد می کنیم و داخل تابه می چینیم.
3. مرحله سوم: سرخ کردن شامی ها
وقتی تمام شامی ها را داخل تابه چیدیم حالا تابه را روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا دو سمت شامی ها خوب پخته شوند.
4. مرحله چهارم: طرز تهیه سس شامی رودباری
داخل تابه ای که شامی ها را سرخ کردیم گوجه پوره شده، پیاز داغ و رب گوجه فرنگی را خوب تفت می دهیم و بعد 1 لیوان آب و آبغوره را افزوده و اجازه می دهیم تا به جوش بیاید.
5.مرحله پنجم: افزودن شامی به سس
حالا که سس جوشید و کمی غلظت گرفت شامی ها را داخل سس چیده درب تابه را می گذاریم تا خوب سس به خورد شامی ها برود.
6. مرحله آخر: سرو شامی رودباری
شامی ها را داخل ظرف زیبایی ریخته و آن را با سیب زمینی سرخ شده تزئین و نوش جان کنید.
نکات و فوت و فن تهیه شامی رودباری اصل
- اگر سبزی محلی در دسترس نداشتید نعنا، جعفری و کمی ریحان را جایگزین کنید.
- حرارت پخت با روغن زیتون باید بسیار ملایم باشد.
منبع: آشپزخانه شماره یک
- ۰۰/۰۲/۲۰