مواد لازم برای آش امام
- برنج ۲ پیمانه
- گوشت گوسفندی ۱ کیلو
- آب گوشت ۲ پیمانه
- پیاز داغ به میزان لازم
- پیاز درشت ۱ عدد
- ماش ۱ پیمانه
- بلغور ۱ پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
- لوبیا قرمز ۱ پیمانه
- فلفل سبز ۱ یا ۲ عدد
- دارچین ۱ قاشق مربا خوری
- روغن مایه به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
- روغن مایه به مقدار لازم
طرز تهیه آش امام قزوینی با گوشت گوسفندی
مرحله اول: آماده سازی حبوبات
ابتدا تمامی حبوبات را شسته و در یک ظرف خیس می کنیم. به مدت ۱ شب استراحت می دهیم و در این مدت یکی دوبار آب حبوبات را عوض می کنیم. برنج و بلغور را در ظرفی جداگانه خیس می کنیم.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
گوشت را به همراه پیاز نگینی شده و کمی زردچوبه و روغن مایه در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم و آب را به ترکیب گوشت و پیاز به همراه ادویه های مورد نیاز در دستور اضافه می کنیم. زمان می دهیم به مدت ۲ تا ۳ ساعت که کاملا گوشت پخته و نرم شود.
مرحله سوم: آماده سازی آش امام
حبوبات آماده سازی شده را در یک قابلمه مناسب ریخته به مقدار کافی آب میرزیم. زمان می دهیم به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه که کمی حبوبات بپزد. برنج و بلغور را هم به صورت جدا گانه نیم پز می کنیم و کنار می گذاریم در این فاصله گوشت پخته شده را از قابلمه در می آوریم، و ریش ریش می کنیم. بعد از گذشت مدت زمان پخت حبوبات، برنج و بلغور را به همراه گوشت ریش ریش شده و به مقدار ۲ پیمانه آب گوشت را به آش امام اضافه می کنیم. کمی هم میزنیم و می چشیم که در صورت نیاز ادویه های لازم را اضافه کنیم. فلفل سبز را در این مرحله به آش اضافه می کنیم در صورت تمایل.
مرحله چهارم: پایان کار
بعد از گذشت ۱ ساعت از پخت آش، آش امام قزوین آماده است در ظرف مورد نظر کشیده و به همراه دارچین، تکه های گوشت و پیاز داغ و نعنا داغ به هر نوعی که میپسندید تزئین کنید.
نکات مهم در تهیه پخت آش امام قزوین
- آش امام هر چه بیشتر حبوباتش بپزد بهتر است. اما اگر عجله داشتید ۱ ساعت پخت می تواند خوب باشد.
- پیازی که در داخل آش امام استفاده می شود را خیلی سرخ نمی کنیم.
- معمولا برای تهیه آش امام از همین دستور سنتی استفاده می کنند.
- اگر تصمیم به تهیه آش امام گرفتید برای مصرف خودتان و نه مهمانی، در صورت نبود هر کدام از حبوبات می توانید آن را حذف کنید.
- در بسیاری از مناطق در آش امام سبزی هم استفاده می کنند، در صورت تمایل می توانید انجام دهید ولی در دستور اصلی اینگونه نمی باشد.
منبع: بانوی آشپز
- ۰۰/۰۱/۱۸