مواد لازم برای تهیه آش دندونی
- نخود ۱ پیمانه
- لوبیا قرمز ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی ۱ پیمانه
- گندم ۲ پیمانه
- سیر ۳ حبه
- پیاز ۲ عدد
- آب قلم ۴ لیوان
- سیر داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش دندونی
مرحله اول ( آماده سازی مواد )
ابتدا گندم حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ آنها گرفته شود و کمی نرم شود.
مرحله دوم ( پخت حبوبات )
ابتدا گندم را با آب فراوان می گذاریم خوب بپزد و وقتی بین دو دست فشار می دهیم له شود سپس حبوبات را جداگانه می پزیم و آبش را عوض می کنیم و آبکش می کنیم ( سعی کنید حبوبات را جداگانه بپزید زیرا زمان پخت حبوبات باهم متفاوت است )
مرحله سوم ( پخت آش )
پیاز را خلالی کرده و داخل قابلمه با زردچوبه فراوان خوب تفت بدهید تا طلایی شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا عطر سیر خارج شود و در آخر آب قلم و یا عصاره آب گوشت ( در صورت استفاده از عصاره گوشت آن را در آب ولرم پودر کرده و باز می کنیم ) به همراه حبوبات به آش اضافه می کنیم و و اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم خوب جا بیفتاد و در آخر نمک و فلفل سیاه و دو ق غذا خوری پیاز داغ را به آش اضافه می کنیم و با سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزئین می کنیم .
نکات و فوت و فن های آش دندونی
- گندم خیلی دیر می پزد سعی کنید از زودپر استفاده کنید تا خوب پخته و لعاب بی اندازد.
- می توان گندم را بعد پخت با گوشت کوبی برقی خوب میکس کنیم و به آش اضافه کنیم.
- آش دندونی باید غلیظ باشه و آب کمی داشته باشه.
- در بعضی شهر ها مقداری رب نیز به آش اضافه می کنند.
- به دلخواه می توان عدس و یا لوبیا سفید نیز اضافه کنید.
مقدار مرزه خشک و یا سبزی آش را می توان اضافه کرد
- ۹۹/۱۲/۰۳