مواد لازم برای تهیه خمیر کلوچه
- ۴۵۰ گرم آرد
- ۲۵ گرم شکر
- یک چهارم قاشق چایخوری وانیل
- ۲۵۰ میلی لیتر شیر ولرم
- ۶ گرم مایه خمیر فوری
- مقداری کنجد جهت تزئین
- کمی زعفران دم کرده
- یک عدد تخم مرغ
- ۱۱۰ گرم روغن مایع
مواد لازم برای تهیه مواد داخل کلوچه
- ۱۵۰ گرم گردو
- یک قاشق چایخوری دارچین
- نصف قاشق چایخوری زنجبیل
- ۲۵۰ گرم خرما
دستور پخت کلوچه خانگی خوشمزه و مغزدار
مرحله ۱
ابتدا خمیر ترش یا مایه خمیر را با شیر و کمی شکر مخلوط می کنیم و روی آن را به مدت ۱۰ دقیقه می بندیم تا خمیر عمل بیاید. علامت به عمل آمدن خمیر این است که جای انگشت تان بر روی خمیر باقی می ماند.
مرحله ۲
پس از اینکه خمیر عمل آمد، باقی مانده شکر را همراه با روغن و وانیل به خمیر اضافه می کنیم. همه این مواد را به خوبی هم زده و سپس آرد را به تدریج به آنها اضافه می کنیم. با اضافه کردن آرد به تدریج خمیر را هم می زنیم تا یکدست شده و تا زمانی آرد را به مخلوط اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد.
مرحله ۳
هنگامی که خمیر را به اندازه کافی ورز دادیم، روی آن را پوشانده و به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار می دهیم تا خمیر پف کند. اکنون زمان درست کردن مواد داخل کلوچه است.
مرحله ۴
هسته خرماها را بیرون آورده و پوست خرماها را جدا کنید. کمی خرماها را در داخل ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند. سپس خرماها را با قاشق له کرده و با گردوی ریز شده و دارچین و زنجبیل ترکیب کنید.
مرحله ۵
حدود ۵۰ گرم از خمیر آماده شده را جدا کرده و با دست حالت می دهیم. سپس مقداری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار داده و به شکل یک نارنگی آن را در یک سینی از قبل چرب شده قرار می دهیم. سپس با مهر مخصوص کلوچه روی آن را فشار داده تا کلوچه ها پهن شوند.
مرحله ۶
یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی زعفران و یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق شیر مخلوط می کنیم و همه این مواد را با قلمو بر روی کلوچه می مالیم. مرحله پنجم و ششم را برای همه خمیر و مواد باقی مانده نیز انجام می دهیم.
مرحله ۷
در نهایت بر روی همه کلوچه ها جهت تزئین کنجد می ریزیم. فر را که از قبل گرم شده است، بر روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در داخل فر قرار می دهیم. اکنون کلوچه خانگی خوشمزه و مغزدار آماده شده است.
منبع: مهلا آشپز
- ۹۹/۱۲/۰۲