مواد لازم برای تهیه رشته پلو
- دو پیمانه برنج
- ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم رشته پلو قهوه ای رنگ
- یک پیمانه عدس
- ۵۰ گرم کره حیوانی
- ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم فیله مرغ
- سه قاشق غذاخوری زعفران آب شده
- یک قاشق غذاخوری دارچین
- یک عدد پیاز
- نصف پیمانه کشمش پلویی و خرما
- نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه رشته پلو با عدس و کشمش
مرحله ۱
ابتدا برنج را شسته و به مدت چندین ساعت در آب و نمک خیس کنید. عدس را نیز برای چندین ساعت خیس کرده تا راحت تر پخته شود. کشمش ها را نیز خیس کرده و هسته خرما را جدا می کنیم.
مرحله ۲
ابتدا پیاز را پوست کنده و شسته و به شکل نگینی خرد می کنیم. فیله های مرغ را نیز به شکل نواری خرد کرده و آماده می کنیم. در یک ماهیتابه پیازها را سرخ می کنیم. در یک ماهیتابه جداگانه نیز فیله ها سرخ کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه آنها را مزه دار می کنیم. پس از اینکه فیله به خوبی سرخ شد، پیاز و کشمش و خرما را به آنها اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.
مرحله ۳
یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و بر روی شعله گاز قرار می دهیم. پس از اینکه آب به جوش آمد، آب برنجی که از قبل خیس کرده بودیم را دور ریخته و برنج را در داخل قابلمه می ریزیم. حدود ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا برنج کمی نرم شود. سپس رشته پلویی و عدس را هم داخل آب برنج می ریزیم تا با هم مخلوط شده و پخته شوند. توجه کنید که رشته ها بسیار سریع نرم می شوند و به زمانی که رشته ها را در داخل آب برنج می ریزید، توجه کنید.
مرحله ۴
پس از اینکه نرم شدند، برنج را آبکش می کنیم. اکنون در ظرفی که می خواهیم برنج پخته شود، کمی روغن ریخته و برای ته دیگ آن می توانید سیب زمینی یا نان و یا هر ته دیگی که مطابق با سلیقه تان است، قرار دهید. سپس با کفگیر برنج ها را در داخل قابلمه می ریزیم. بین برنج ها دارچین ریخته و روی شعله گاز قرار می دهیم تا دم بکشد.
مرحله ۵
وقتی برنج دم کشید، کمی از برنج را با زعفران ترکیب کرده و روی ظرف برنج می ریزیم. سپس روی آن را مرغ و کشمش و خرما می ریزیم. اکنون رشته پلو آماده شده است.
- ۹۹/۱۲/۰۲